Ante Gospić u Zaboku

Array

Nakon završetka studiranja na američkom sveučilištu Flagter i dvije sezone profesionalnog igranja u Španjolskoj i Danskoj, hrvatski košarkaš Ante Gospić napokon će se okušati i u seniorskim vodama hrvatske košarke. On će, naime, sljedeću sezonu igrati za momčad Zaboka.

Ovaj 25-godišnji rođeni Zadranin je nakon završetka srednje škole Zion Lutheran High School upisao sveučilište Polk State, a diplomu je stekao na sveučilištu Flagter, nakon čega se odlučio okušati u profesionalnim košarkaškim vodama, pa je prije dvije sezone pristupio španjolskom drugoligašu Cocinas.com iz Logrona. Nakon osvojenog osmog mjesta i prosječnih 5,3 poena i 3,4 skoka po susretu, Gospić seli u danski Horsens, koji je imao ambiciju napokon skinuti s trona Bakken i prekinuti njihovu četverogodišnju dominaciju. U tome ne samo da su uspjeli, već su odlične igre potvrdili osvajanjem dvostruke krune. U sve to je 203 centimetra visoki Gospiću prosjeku ugradio 10 poena i 3,5 skoka po susretu, ali i sjajnih 43 posto uspješnosti za tri poena.

Zabočani su pripreme za novu sezonu započeli prije desetak dana, a novost je i da će treneru Dragutinu Črnjeviću u narednoj sezoni pomagati Gospićev sugrađanin i bivši igrač Zaboka Ivan Perinčić.

Related Articles