Ante Nazor: “Na trenutke smo izgledali onako kako želimo”

Array

Nakon što je njegova momčad prekinula niz od tri uzastopna poraza, Ante Nazor imao je razloga za zadovoljstvo.

“Čestitam svojim momcima na briljantne tri četvrtine. Odigrali smo stvarno dobro i obrambeno i napadački. Kasnije je došlo do opuštanja više zbog individualne nonšalancije pojedinih igrača, što je opet cijena neiskustva ove momčadi. Dokazali smo da, nakon velikog vodstva, ne možemo igrati kako smo igrali do tada. To je cijena odrastanja, ali mislim da će ići na bolje. Ova utakmica je definitivno imala svojevrstan grč, kojega smo otklonili na pravi način, izuzev šuta za tri poena. Ali imali smo i kontrolu skoka, table, obrambeno i napadački, razvijanje trčanja… Na trenutke smo izgledali onako kako trebamo izgledati i što smo zacrtali kao cilj” komentirao je trener Zadra.

Posebno je htio istaknuti dobru igru Chaissona Allena koji, ako ovako nastavi, čini se ima dobre izglede za ostanak do kraja sezone.

“Ovih dana smo imali velikih problema s Allenom, koji je imao potres mozga i bio je dosta van stroja. Svojih 15 minuta je odradio jako kvalitetno, onako kako se playmaker treba ponašati na terenu. Nisam ga više koristio, jer je to bio određeni rizik, a treba nam za sljedeće utakmice. I to se odrazilo na pad u posljednjoj četvrtini. U svakom slučaju, mogu samo još jednom čestitati igračima, jer je ova utakmica bila “biti ili ne biti” sa direktnim konkurentom. Htjeli smo se maknuti sa začelja i uhvatiti priključak gore, budući da je sve to u jednu pobjedu” zaključio je Nazor.

Nazor je također kazao kako je zadovoljan mladim pojačanjem iz Amerike Jordanom Burgasonom, ali da treba pričekati do prve konkretnije ocjene njegove igre.

“Potpisao je na mjesec dana da vidimo može li se prilagoditi na ovu košarku. Ima određene šuterske sposobnosti, ali još uvijek se treba prebaciti na vremensku razliku i novu sredinu. Ubačen je tu praktički kao padobranac i zato ne bih još donosio zaključke. Treba proći još vremena, treninga i utakmica da se prilagodi na kompletan sustav pa ćemo vidjeti. Još ne zna akcije i napad na zonu, a kada jedan igrač ispadne, poremeti se sustav pa ako promašimo šut, uđemo u kontraritam. Treba strpljenja i vremena.”

“Zadar je potpuno dominirao u skoku. Imali su deset napadačkih skokova, dok smo mi imali previše izgubljenih lopti. Ideja nam je bila da kontroliramo skok i loptu, a ni u jednome nismo uspjeli. U drugom poluvremenu smo se malo opustili i postavili zonsku obranu, na koju se Zadar malo slabije snašao. Odigrali smo nekoliko tranzicija, koje su nam donijele bolji ritam. Svaki igrač, kada sumnja u sebe i nema samopouzdanja, najbolje je da trči i ne razmišlja puno pri šutu. Jer čim počne razmišljati, nema više šuta”, izjavio je srpski stručnjak Nedeljko Ašćerić koji je na klupi Szolnoki Olaja.

Related Articles