#234

Ante Nazor: “Šibenik je osvježenje u hrvatskoj košarci”

Košarkaši Cibone  u 19. kolu HT Premijer lige ugostit će GKK Šibenik u Draženovom domu. Utakmica je na rasporedu u petak, 16.ožujka u 20 sati.

Vukovi su završili natjecanje u regionalnoj ligi te se sada u potpunosti okreću domaćem prvenstvu, a Šibenik definitivno nije momčad za podcijeniti s čime se i slaže Cibonin trener Ante Nazor.

”Ovaj susret smatramo kao derbi hrvatske košarke, borba za treće mjesto. Jako puno respektiram protivnika. Ono što su oni pokazali ove godine, čvrstinu, borbenost, mladost, zaista je jedno osvježenje u hrvatskoj košarci. Radi se nešto zdravo, bez stranaca sa poticanjem mladih igrača na što veću borbu i požrtvovnost”, kazao je Nazor uoči utakmice sa Šibenikom.

“U ovom trenutku je ovo jako važna utakmica za nas. Ne samo iz razloga što smo izgubili u prvom dijelu na njihovom terenu i doveli se u situaciju da se borimo za treću poziciju, nego i zbog toga kako bismo vidjeli koji je naš stvarni kvalitet i omjer snaga u domaćem prvenstvu”, istaknuo je Cibonin trener.

Igrač Cibone Andrija Ćorić:

“Završila je ABA liga i okrećemo se hrvatskom prvenstvu. Dolazi nam Šibenik s kojim se borimo za treće mjesto. Ozbiljna ekipa koja je doživjela neke promjene u zadnje vrijeme, ali igraju u dobrom sistemu. Mi smo se odmah poslije Zvezde okrenuli pripremi za ovu utakmicu i nadamo se pobjedi.”