Ante Tomić četiri godine u Barceloni

Array

Hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić (25) potpisao je četverogodišnji ugovor sa šapnjolskim prvakom Barcelonom.

Ugovor je definiran po formuli 3+1, što znači da će 217 centimetara visoki centar i vodstvo katalonskog kluba po isteku treće godine poslovnog odnosa pregovarati o nastavku suradnje.

U sastavu Xavija Pascuala 25-godišnji će Dubrovčanin zamijeniti Kostu Perovića, kojem Barcelona nije željela produljiti ugovor za godinu dana premda joj je ugovor to omogućavao.

Protekle je 2.5 sezone, od siječnja 2010., Tomić proveo u madridskom Realu, kojem je pretprošle sezone pomogao plasirati se na euroligaški Final Four, a prošle osvojiti Španjolski kup. Nezadovoljan njegovim “mekim pristupom igri“, i to baš protiv Barcelone u finalnoj seriji ACB doigravanja koju su Katalonci dobili 3-2 nakon što su zaostajali 2-1, trener Pablo Laso prekrižio ga je iz momčadi za iduću sezonu.

Tijekom prošle je sezone Tomić za Real ubacivao prosječno 6.7 koševa uz 3.7 skokova u 15 euroligaških utakmica, dok je u ACB ligi bio na brojkama od 8.4 koša i 4.5 skokova.

Related Articles