#234

Ante Tomić najbolji na parketu, Hezonja dobio pravu minutažu

Barcelona je u Endesa ligi, u sklopu osmog kola ugostila u svojoj Palau Blaugrani ekipu Zaragoze. Katalonci su uvjerljivo slavili 73:50 i odigrali možda najbolju utakmicu ove sezone. Trener domaćih, Xavi Pascuale, dao je priliku svim igračima, a najbolje je svoje minute iskoristio Ante Tomić.

Visoki centar je za svega petnaest minuta na parketu ubilježio sedamnaest poena uz šut 8 od 11 i jedno pogođeno slobodno bacanje, ali ono što je još impresivnije je podatak da je Ante u toj minutaži uhvatio, velikih, trinaest skokova. S njim na terenu koš razlika u korist Barce bila je plus šesnaest, a na kraju utakmica Tomić je ubilježio valorizaciju 28. Nakon svih odigranih utakmica i dalje je prvi skakač u ovom kolu te drugi ukupno što se tiče prosjeka po utakmici ( 7,75).

Na suprotnoj strani našao se, naš reprezentativni šuter, Damjan Rudež koji se nije proslavio u ovoj utakmici. Rudi je na terenu proveo petnaest minuta, a za to vrijeme nije se upisao na listu strijelaca. Iz igre je šutirao 0/3, a ubilježio je dva skoka. Nije mu za zamjeriti jer je kompletna gostujuća ekipa odigrala blijedu utakmicu, a do poluvremena je gotovo sve već bilo riješeno.

Što se tiče trećeg našeg igrača u ovom susretu – Maria Hezonje on je u ovoj utakmici dobio deset minuta, a za to vrijeme postigao je četiri koša i uhvatio jedan skok. Hezonja je pogodio jednu tricu iz dva pokušaja, a jednako uspješan je bio i s linije za slobodna bacanja.

Nadamo se kako će ovakve utakmice sve više postajati praksa, a ne iznimka. Utakmice gdje će Tomić dominirati na oba kraja terena, a Mario Hezonja prikupljati vrijedne minute.