Ante Tomić u all-star momčadi finalne serije

Array

Nakon što je već ranije pronašao svoje mjesto u najboljoj petorci ovogodišnje Eurolige i španjolske Endesa lige, hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone Ante Tomić izabran je za člana najbolje petorke finalne serije španjolskog prvenstva.

Tomić se istaknuo kao najbolji igrač Barcelone ove sezone, a u finalu doigravanja za naslov prvaka Španjolske zabilježio je prosječnih 10.2 koša, 6.4 skoka i 1.4 dodavanje za prosječno 28 minuta provedenih na parketu, uz ukupnu valorizacija 12.4. Posebno se istaknuo u drugoj utakmici finala s double-double učinkom od 18 koševa i 11 skokova te trećoj s 20 koševa.

Unatoč porazu 3:2 od Reala, Barcelona je dobila ukupno dva predstavnika u all-star momčadi ovoga finala. Pored Tomića, u petorku je uvršten i Šarunas Jasikevičius. I dok je Tomić svoje mjesto zaslužio zbog sjajne učinkovitosti, Jasikevičius je imenovan zbog najboljeg pristupa utakmici. Naime, Šaras je odlučujuću utakmicu odigrao s frakturom rebra te je, unatoč tome, postigao 23 koša za 18 minuta na parketu.

Preostala mjesta u all-star petorci popunjavaju igrači Reala. Rudy Fernandez je izabran zbog svoje odlučnosti, Sergio Llull zbog nesebičnosti, dok je Felipe Reyes svoje mjesto zaslužio kao vođa Reala na putu do naslova prvaka.

Reyes je ujedno izabran i za najkorisnijeg (MVP) igrača finalne serije. U pet susreta finala Reyes je ostvario prosjek od 12.2 koša i 5.2 skoka uz vrijednosni indeks 13. Najbolji učinak zabilježio je u trećoj utakmici kada je ubacio 20 koševa uz valorizaciju 26. Ovu laskavu titulu zaslužio je drugi puta u karijeri, nakon što mu je to prvi puta uspjelo u finalu 2007. godine.

Related Articles