Ante Tomić:”Ovo je težak udarac za nas”

Klub koji je proteklog ljeta uložio veliki novac u momčad kako bi vratili nacionalni naslov u svoje vitrine, ali i potukli se za osvajanje Eurolige ne može biti zadovoljan onime što je postigao u aktualnoj sezoni. Na europskoj sceni cijelu priču je prekinuo koronavirus, međutim, u finalu ACB lige, Barcelonu je iznenadila Baskonia. Katalonsku momčad već sljedećeg dana napustio je trener Svetislav Pešić, a koliko je momčad uzdrmao ovaj poraz, potvrdio je i kapetan momčadi, Ante Tomić.

“Znali smo da se u ovom formatu natjecanja svašta može dogoditi. Nama se dogodilo ono najgore. Izgubili smo finale u posljednjim sekundama, velik je udarac to za nas.” – kaže hrvatski centar.

Morat će Barca tako titulu na koju čeka već šest godina tražiti u sljedećoj sezoni, u koju će krenuti s novim trenerom. Potraga je već krenula, a glavni kandidat je legendarni litavski košarkaš i aktualni trener Žalgirisa, Šarunas JasikevičiusIpak, u cijelu priču se uključio i Fenerbahče, ali Šaras je čini se bliži katalonskom klubu.

Related Articles