Apel Amerikanaca zbog koronavirusa

Kanadski olimpijski odbor jučer je objavio kako nijedan njihov sportaš neće nastupiti na Olimpijskim igrama ako se održe ove godine, a sada je i američki odbor uputio apel prema Međunarodnom olimpijskom odboru u kojem poziva na odgodu Igara:

“Zahvaljujemo se svim našim sportašima koji su podijelili svoje mišljenje i dali iskren doprinos, dok se bavimo problemima vezanim uz COVID-19 i Olimpijske igre, ispunili smo obećanje da ćemo sportaše staviti na prvo mjesto. Sada smo sigurni da smo čuli širok raspon stajališta i razumijeli raznolikost izazova s ​​kojima se naši sportaši susreću. Žalimo što nema rezultata koji bi mogao riješiti sve probleme s kojima se susrećemo.

Naš najvažniji zaključak iz ovog širokog odgovora sportaša jest da, čak i ako se trenutni problemi mogu ublažiti do kraja ljeta, ogromni poremećaji u trenažnom okruženju, doping kontroli i proces kvalifikacija ne mogu se prevladati na zadovoljavajući način. U tom je smislu jasnije nego ikad više da je put ka odgađanju najperspektivniji, pa predlažemo Međunarodnom olimpijskom odboru da poduzme sve potrebne korake kako bi osigurao da se Igre održavaju pod sigurnim i poštenim uvjetima za sve natjecatelje. Radujemo se njihovim povratnim informacijama. “

Related Articles