“Atomska muha” novi pomoćnik Veljka Mršića

Array

Bivši talijanski reprezentativac i suigrač trenera Cedevite Veljka Mršića iz Varesea, Gianmarco Pozzecco najavljivana je inozemna trenerska akvizicija hrvatskog prvaka.

“Sretan sam što dolazim u Cedevitu. Dok sam igrao s Veljkom osvojio sam prvenstvo Italije što mi je jedini naslov u karijeri. Imali smo sjajan odnos i od onda smo veliki prijatelji. Mislim da je on najinteligentniji igrač s kojim sam igrao i ponosan sam što ću mu pomoći da postane jedan od najboljih trenera u Europi. Želim pomoći Cedeviti da se nastavi razvijati kao klub. Odrastao sam dijelom i u Umagu navijajući za tadašnjeg idola Dražena Petrovića i zato je za mene dolazak u Hrvatsku vrlo uzbudljiv. Ranije sam već pričao s Matejom Mamićem na Ljetnoj ligi. Znam i Matu Skelina s kojim sam u sjajnim odnosima jer smo igrali zajedno u Fortitudu, tako da poznajem dosta ljudi iz kluba”, izjavio je Pozzecco o svojem dolasku u redove prvaka Hrvatske.

Pozzecco je svoju profesionalnu karijeru započeo 1991. godine u talijanskim Udinama, a najveći je trag ostavio u Vareseu gdje je s Mršićem 1999. godine osvojio naslov prvaka Italije. Igračku karijeru okončao je u Orlandina Basketu 2010. godine.

Po završetku karijere prebacio se u novinarske vode te je za talijanski SkySport i SportItaliju radio kao košarkaški stručnjak. Dvije godine nakon zadnje odigrane utakmice ponovno se vratio u klub gdje je završio karijeru no ovoga puta u ulozi glavnog trenera. Već naredne ih je godine iz druge lige uveo u najviši rang talijanske košarke čime je osigurao trenerski angažman u Vareseu gdje je bio glavni trener do veljače ove godine.

“To je velik izazov. Nikad nisam bio trener na toj razini no igrao sam u Euroligi i znam kako je to jako natjecanje. Sretan sam što ću raditi s Veljkom i učinit ću sve kako bih doprinio tome da imamo dobru sezonu. Ja sam čovjek koji voli košarku. Počeo sam je igrati s četiri godine i to je jednostavno moj život. U sve što u košarci radim ulažem 100% sebe”, istaknuo je bivši talijanski reprezentativac.

Ekscentrični Pozzecco poznat je kao iznimno temperamentan i gorljiv dobio je nadimak “Atomska muha” ili samo Pozz. Pozzecco će s Mršićem sljedeći tjedan boraviti u Orlandu, na ljetnoj NBA ligi kao i u Las Vegasu gdje će im se pridružiti sportski direktor Matej Mamić.

Prije nekoliko dana Veljko Mršić najavio je pojačanje u trenerskom stožeru Cedevite što se sada i potvrdilo.

“Sjajan čovjek, veliki košarkaški znalac, iznimno temperamentan i kao takav potpuno posvećen košarci. Cedevita je njegovim dolaskom dobila jako puno, to će potvrditi vrijeme”, dolazak Pozzecca pozdravio je prvi trener KK Cedevite.

Related Articles