Atraktivno pojačanje Novog Zagreba

Array

Novi Zagreb potpisao je Courtney Vandersloot na razdoblje od prvih 5 utakmica sezone (Pleter, Gospić, Galatasaray, Split, UMMC Ekaterinburg), dok će najavljivano veliko pojačanje Leilani Mitchell doći 1. studenoga i priključiti se djevojkama iz Trnskog.

Courtney je 22-godišnja razigravačica WNBA ligaša Chicago Sky, koja je ove sezone u WNBA ligi imala u prosjeku 27 minuta, 7,4 poena, 4,9 asistencija  i 2,5 skoka po utakmici. Tijekom prošle sezone, svoje prve u Europi, nastupala je za turski Besiktas, za koji je u 19 utakmica turskog prvenstva, za 30 minuta na parketu postizala prosječno 13 poena, 4 skoka, 5 asistencija i 2 ukradene lopte.

U Eurocupu nastupila je u sedam utakmica, sa 17 poena, 5 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte u prosjeku. Jedna je od najboljih NCAA bekova u povijesti i prvi igrač u muškoj i ženskoj konkurenciji u povijesti NCAA natjecanja koji je u 4 godine ostvario više od 1000 asistencija i 2000 poena, po čemu je rekorderka NCAA lige.

Studirala je na sveučilištu Gonzaga , gdje je individualno radila s jednim od najvećih playmakera svih vremena, Johnom Stocktonom. Njegove riječi  su: “Ne želim dramatizirati, ali Courtney je nešto poput Waynea Gretzkya u hokeju. Ima nešto što je čini posebnom u odnosu na druge igračice”, dovoljno govore o posebnosti igre Courtney Vandersloot.

Dobitnica je F. P. Naismith i Nancy Liberman nagrade 2011, tri puta proglašena je igračicom godine (2009., 2010. i 2011.) i tri puta je bila MVP završnog turnira (2009., 2010. i 2011.) Zapadne konferencije NCAA lige. U sve 4 godine bila je All-WCC, a u svojoj ulaznoj godini proglašena je za najboljeg mladog igrača (2008). Članicom najboljeg, All-American’s tima proglašena je 2009., 2010. i 2011. godine. S 367 asistencija u jednoj sezoni drži rekord svih vremena NCAA lige (I divizija).

“Odigrali smo 11 pripremnih utakmica i zaključak je da imamo malih problema s organizacijom igre. Ana Čačić je odlično odradila ovaj period, ali je podložna ozljedama i bolestima, a Lana Pačkovski premlada i neiskusna za sudar sa bekovima Galatasaraya i Ekaterinburga. Pritisak na naše bekove je velik i, iako se one jako trude, često se dovedu u probleme. Naravno, kroz sezonu će biti prilika za ispravljanje ovih pogrešaka, međutim sad smo morali reagirati i dok čekamo dolazak našeg prvog picka, Leilani Mitchell, iskoristili smo priliku i sa tržišta pokupili najbolje što se moglo. Sloot će brzo pohvatati konce naše igre, imamo 14 dana do Galatasaraya. Obzirom na svoju kvalitetu, ali i mladost, mišljenja sam da će se izvanredno uklopiti u naš sastav. Čak sam siguran da će igrajući sa Sandrom Mandir moći i unaprijediti svoju igru”, mišljenja je trener Lupica Vladimir Ivanković.

Related Articles