Australci oslabljeni na SP U19, Đerić nastradao u pucnjavi

Array

Bizarni razlog će najvjerojatnije oslabiti U19 košarkašku reprezentaciju Australije koja je uz našu ekipu jedan od favorita za najsjajnije odličje na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Mirko Đerić (1995), mlada zvijezda iz Sydneya, pogođen je u nogu na proslavi rođendana na koju je navodno došlo sedam nepozvanih gostiju. Đerić je odmah nakon pucnjave prevezen u bolnicu, gdje su utvrdili da nema ozljede opasne po život, ali da će vjerojatno neko vrijeme biti odsutan s parketa.

Ovog igrača srpskog porijekla smo upoznali kada su njegovi dalekometni ubačaji bili presudni za poraz u polufinalu naše reprezentaciju na U17 Svjetskom prvenstvu u Litvi. Đerić je tada u pobjedi 83:71 sudjelovao s 21 poenom (7 trica) i devet asistencija, a koševe je proslavio s visoko podignuta tri prsta. U toj utakmici naš Mario Hezonja je imao 27 poena i 7 skokova, ali to nije bilo dovoljno za prolazak u finale.

Nakon ovog događaja velika je vjerojatnost da će u Češkoj Australci biti znatno oslabljeni. Na donjem videu pogledajte Đerićeve pogotke u utakmici protiv naše reprezentacije.

Related Articles