Austrijanci u ABA ligi?

Array

Uskoro ćemo i službeno saznati novog predstavnika ABA lige u idućoj sezoni. Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige objavio je da će povjerenstvo natjecanja 25. travnja, u predvečerje finala lige u Beogradu, otkriti novog sudionika u idućoj sezoni.

Prošlih tjedana mogli smo čuti raznorazne špekulacije. Od nekih rumunjskih i bugarskih poput Levskog, a navodno se i spominjao interes nekih Austrijanaca. Lisac je za srspke medije potvrdio špekulacije: “Bilo je kontakata s rumunjima, bugarima, ali i klubom iz Beča.”

Lisac je kazao kako ipak nije riječ o aktualnom austrijskom prvaku (Zepter), nego o jednom drugom klubu: “Ne treba sumnjati da je riječ o kvalitetnom austrijskom predstavniku. Više vam ništa ne mogu reći. Sve je otvoreno, svi imaju šanse a pobjednik će biti poznat krajem mjeseca. Do tada moramo donijeti odluku.”

Nakon toga je demantirao glasine o uključivanju jednog libanonskog kluba u natjecanje kazavši kako je to nadrealno za očekivati. Puno pitanja je još ostalo neobjašnjeno. Krajem travnja se igra završni turnir, gdje ćemo u međuvremenu saznati novog predstavnika lige i nove finaliste/euroligaše. Jedino što za sada sigurno znamo jest da mađarski Szolnoki Olaj te Široki neće nastupati u idućoj sezoni.

Related Articles