BAKL liga: Stotka Brod old starsa

Array

Po prvi put ove sezone, a to se dogodilo u 16. kolu Brodske amaterske košarkaške lige (BAKL) dobili smo ekipu koja ja ubacila više od 100 koševa.


Auto stop-Pizz.Angello – VKK Brod old stars 48:106

Do tog rezultata stigao je Brod old stars koji je sa 106:48 demolirao Auto stop Pizzeriju Angello u kojoj su koševe zabila samo 3 igrača (Marko Božić, Davor Galić i Josip Šebalj).

S druge strane veterani su se okupili u najjačem sastavu te je čak iz SAD-a stigao Miki Oljača.

Već nakon prve četvrtine je bilo 30:15, a do kraja samo pitanje hoće li sastav Franje Jozića premašiti stotku. Puno zanimljiviji bio je međusobni dvoboj Darka Pezera s jedne i Marka Božića s druge strane.

Šuter autostopera Božić bio je iznimno raspoložen te je „bacio rukavicu“ Pezeru s 8 pogođenih trica. Ovaj mu je uzvratio istom mjerom te je i on zabio 8 puta sa crte 6,75, međutim, Božiću je pripao međusobni dvoboj budući je postigao 37 koševa što je čak 80 % od ukupnih koševa (48) cijele njegove ekipe u kojoj nije bilo centara Slavena Solde i Adama Čelikovića.

Uz Darka Pezera koji je imao 36 ubačaja, Igor Kovačević je postigao 19, Igor Sulić 11, a Mladen Lončarić 10 koševa. Bila je ovo 13. pobjeda Brod old starsa koji drži 2. mjesto, dok je Auto stop Pizzeria Angello doživjela 9 poraz i lako je moguće da će se ove dvije ekipe sastati i u 1. kolu doigravanja.


KK Đuro Đaković II – Trgo Invest 82:61

Za iznenađenje kola pobrinuli su se mladi košarkaši Đure Đakovića koji su s pomalo neočekivanih 82:61 svladali favorizirani Trgo invest za kojeg su nastupili: Damir Voloder, Zoran Helbich, Dražen Rimarčuk, Krešimir Herceg i drugi.

U prvom poluvremenu igralo se izjednačeno. Kadetima i juniorima Đure Đakovića sa 16:14 pripala je prva četvrtina, dok se odmor otišlo s 32:30. Pobjednika je odlučio 3. period koji su s 29:14 dobili mladi Đurinci te je ekipa trenera Junačka uoči posljednje četvrtine imala 61:44.

Do kraja Trgo invest nije uspio stići razliku, već je ona otišla i na +21. Tako je sastav trenera Mataića po omjeru pobjeda i poraza (11-5) sada stigla Nina Hebrang te će oni do kraja s njima voditi borbu za 3. mjesto.

Kod kadeta i juniora Đure Đaković standardno je Marko Karlović zabio 22, Andro Matuško 19, Edin Havić 17 i Lukša Kristijan 16 koševa. U poraženom Trgo investu je Krešimir Herceg ubacio 19, a Tomislav Vovk i Damir Voloder svaki po 16 poena.


Navigator – Stupnik Medex 56:52

Vodeći Navigator došao je do 14 pobjede, ovog puta teže od očekivanog s 56:52 protiv Stupnik Medexa koji se poravnao (8-8) s kadetima i juniorima Đure Đakovića te Geodetskim uslugama Agotić na tablici.

Navigatoru je sa 14:12 pripao prvi period, dok se na odmor otišlo s 28:24. Nije se Navigator odlijepio niti nakon 3. četvrtine nakon koje je bilo 40:39. Sve je odlučeno u samoj završnici, dok su Stupljani pružili odličan otpor Navigatoru koji i dalje sigurnu drži prvu poziciju.

U pobjedničkom sastavu Navigatora je Dominik Šamija postigao 18, Pavle Matuško 16, a Krešimir Gajger 10 koševa. Kod Stupnik Medexa su najučinkovitiji bili: Ivan Pribanić sa 16, Davorin Rupčić sa 14 i Miroslav Jošić s 10 ubačaja.


Nina Hebrang – KK Dar d.o.o. 60:43

Nina Hebrang je sa 60:43 slavila 11. pobjedu u sezoni s kojom je stigla Trgo invest. Ekipa Dara d.o.o. pružila je vrlo dobar otpor budući je nakon prve dionice zaostajala 12:14, a na poluvremenu 26:32. Tek u nastavku su se šišmiši uspjeli odlijepiti što im je donijelo novi uspjeh.

U pobjedničkoj ekipi je Zvonimir Gačić postigao 20, a Karlo Matuško 12 koševa. Kod Dara. d.o.o. jedino je Zdravko Aladrović sa 14 poena postigao dvoznamenkasti broj koševa.


Geodetske usl.Agotić – Slobodnica   60:53

Geodetske usluge Agotić nisu lako došle do svoje 8 pobjede u sezoni protiv Slobodnice Alligators koja je poražena sa 60:53. Imali su Agotići prednost nakon prve dionice (17:13) i na poluvremenu (36:25), da bi do kraja Slobođani samo smanjili rezultat.

Geodeti su sigurno kontrolirali tijek utakmice, a u njihovim redovima je Darko Končić ubacio 17, Dejan Trifunović 13 i Saša Pavelić 11 koševa. Kod poražene Slobodnice Alligators je Ivan Matasović imao 14, a Igor Barić 12 ubačaja.

Odgođena utakmica 15. kola:

U odgođenoj utakmici iz 15. kola Brodske amaterske košarkaške lige u dvorani Rehlicki u dvoboju klubova iz donjeg dijela ljestvice Auto stop Pizzeria Angello je tek nakon bolje igre u posljednjoj četvrtina došla do pobjede s 58:43 nad Darom d.o.o.


Auto stop-Pizz.Angello – KK Dar d.o.o. 58:43

Tako su autostoperi došli do svoje 7. pobjede s kojom su prekinuli niz od 5 uzastopnih poraza, dok su Darovci na 12 utakmica u kojima su teren napustili bez pobjede.

Ekipi trenera Grgurića ovo je bila posljednja prilika da s mogućom pobjedom uhvate nadu i osvajanje 8. mjesta koje vodi u doigravanje. Međutim, sada više niti teoretski izgledi ne postoje budući su do kraja ostala 4. kola, a razlika u pobjedama je upravo toliko.

Nije ne važno niti što Auto stop Pizzeria Angello s Darom d.o.o. ima 2:0 bolji međusobni omjer te je samim time ispred njih. Nakon prve četvrtine bilo je malih 11:7, dok se jednako slabo na obje strane nastavilo i u drugoj dionici nakon koje je Dar d.o.o. imao minimalnu prednost od 18:17.

Bilo je tu puno promašaja, izgubljenih lopti te su jedni i drugi bili slabo zainteresirani za utakmicu. Nešto bolje Auto stop Pizzeria Angello igra u 3. periodu nakon kojeg je imala malu prednost od 32:30 te se činilo da će do kraja pobjednika odlučiti jedna lopta.

Treba reći da su obje ekipe nastupile oslabljene. Kod Dara d.o.o. nije bilo prvog organizatora igre Igora Nenadića, pa odličnog šutera Dinka Franića te korisnog i snažnog centra Davora Hrge.

S druge strane ekipe trenera Mandića nedostajala su 2 najbolja igrača Davor Galić i Slaven Soldo, međutim, njih su odlično nadomjestili: Zoran Martić, Adam Čeliković i Marko Božić.

Naime, oni su povukli u posljednjoj četvrtini kada se odlučivala utakmica te je Auto stop Pizzeria Angello taj period igre dobila s 26:13 što im je osiguralo pobjedu s 58:43.

U pobjedničkoj ekipi je najbolju utakmicu sezone odigrao Zoran Martić koji je postigao 27 koševa, do njega je Marko Božić ubacio 15, a Adam Čeliković 10 poena. S druge strane kod Dara d.o.o. su po 11 koševa postigli Zlatko Žarković i Damir Grgurić.

Do kraja regularnog dijela natjecanja ostala su još 3. kola, a onda slijedi doigravanje.

Ljestvica:

1.         Navigator        14-2
2.         VKK Brod Old Stars 13-3
3.         Trgo Invest     11-5
4.         Nina Hebrang 11-5
5.         KK Đuro Đaković II  8-8
6.         Geodetske usl. Agotić           8-8
7.         Stupnik Medex           8-8
8.         Auto stop Pizz.Angello          7-9
9.         KK Dar d.o.o.            3-13
10.       Slobodnica      2-14

Related Articles