Balkanska liga: Brođani pobijedili OKK Beograd

Array

Đuro Đaković nije uspio proći među šest najboljih momčadi Balkanske lige i nastavlja drugu fazu natjecanja u kojoj s Kozuvom iz Gevgelije, OKK Beogradom i Mornarom iz Bara ide u borbu za sedmo mjesto. Danas je u Beogradu bio uvjerljiv protiv istoimenog domaćina pa u nastavak lige ulazi s tri pobjede, ovom i s dvije protiv Mornara.


OKK Beograd – Đuro Đaković 90:99 (16:27, 38:48, 60:65)

Đuro Đaković: M. Karlović 26, Šarlija 22, Puljko 19, Kolovrat 8, P. Živković 7, Kljajić 7, Brnas 4, Batina 4, Blajić 2.

Đurinci su od početka nametnuli svoj ritam, predvođeni raspoloženim Matejom Karlovićem već su krajem prve četvrtine imali 10-ak poena prednosti i tu razliku su održavali sve do 22 minute (51:41). Tada Beograđani preuzimaju inicijativu i do kraja četvrtine izjednačuju na 68:68. I tu je bio kraj neizvjesnosti.

Na krilima dobre igre Mate Šarlije Brođani ne dozvoljavaju da domaćin pređe u prvo vodstvo na utakmici i do kraja trećeg dijela povisuju na pet, a do 36. minute ostvaruju i najveću prednost na utakmici, 16 poena razlike (93:77).

Neven Plantak, trener A1 ligaša iz Slavonskog Broda, iskoristio je priliku kako bi momčad digao nakon poraza od Zagreba u produžetku, ali i kako bi dao priliku igračima koji imaju manju minutažu. Zasigurno može biti zadovoljan s napadačkim učinkom svoje momčadi, pogotovo s Karlovićem.

Karlović je postigao 26 poena uz odličan postotak šuta, 9/11 za dva poena, 6/7 za tri i 2/2 iz slobodnih bacanja, a upisao je i 6 skokova. Šarlija je dodao 22 poena uz također fantastičan šut (9/11 za dva, 4/4 za jedan), a Hrvoje Puljko 19.

Brođani za 10 dana igraju važnu utakmicu A1 lige protiv vodećeg Kvarnera. Moraju ići na pobjedu ako žele zadržati dobre šanse za završnicu prvenstva s najboljim momčadima Hrvatske.

Related Articles