Barać otpao za kvalifikacije, Repeša pozvao Planinića

Array

Hrvatska košarkaška reprezentacija na čelu s izbornikom Jasminom Repešom sutra u Sv. Martinu na Muri započinje pripreme za kvalifikacije za europsko prvenstvo slijedeće godine koje se odvija u Sloveniji.

No, dan prije početka priprema saznajemo kako je naš centar Stanko Barać ozlijedio stopalo te će propustiti ovogodišnji reprezentativni ciklus.

25-godišnji, 217 centimetara visoki Hercegovac je prilikom individualnog treninga ozlijedio stopalo, te će tako njegov izostanak nadoknaditi mladi Širokobriježanin Darko Planinić.

22-godišnji centar je u protekloj sezoni uknjižio dvostruku krunu s Širokim, te ujedno završio na odličnom petom mjestu u regionalnoj ligi. Nakon sezone uputio se i u NBA kamp, točnije New Orelans Hornetsa.

Dodajmo kako će petnaestorica izabranika nakon uvodnih priprema u Međimurju uputiti prema Osijeku, a nakon toga slijedi pripremni turnir u Ljubljani. Nakon turnira gdje će sudjelovati države bivše Jugoslavije Hrvatska reprezentacija odlazi u Poreč. Posljednje pripreme odraditi će u Širokom Brijegu, a nakon toga slijedi prva utakmica protiv Cipra, točnije 15. kolovoza u Makarskoj.

Related Articles