Barcelona jedva slomila Partizan

Array

Barcelona je u jako zanimljivoj, uzbudljivoj i napetoj utakmici dobila Partizan s 3 poena razlike i tako ostvarila četvrtu pobjedu iz isto toliko utakmica. Partizanu je ovo četvrti poraz, ali se vidi da su iz utakmice u utakmicu sve bolji i ako ovako nastave, sigurno će biti među momčadima koje idu u sljedeću fazu natjecanja.

Barcelona-Partizan 85:82 (23:15; 37:37; 67:55)

Nisu se preplašili moćne Barce mladi igrači Partizana i u utakmicu su krenuli serijom od 7-0 u samo minutu igre. Najveću prednost Partizana u tom periodu igre bilježimo u četvrtoj minuti kada su imali +9, bilo je 4:13. Kada je Musli zakucao za prednost Partizana 7:15, do kraja prve četvrtine ostalo je 5 minuta i 34 sekunde igre. Bili su to posljednji poeni gostiju iz Beograda u prvom periodu, što znači da je Barcelona napravila seriju 19:2.

Partizan je uzvratio u drugoj četvrtini istom mjerom. Polako su stizali prednost Barcelone da bi 2 minute do poluvremena stigli, pa prestigli i poveli pogođenim bacanjima Muslija. Poluvrijeme završava neriješenim rezultatom, bilo je 37:37. Prvo poluvrijeme kod Barcelone je obilježio Marcelinho Huertas s 19 koševa, a trice je gađao izvrznih 5:5. Dejan Musli je bio najbolji kod Partizana s 12 koševa.

Držao se Partizan na par poena zaostatka u početnim minutama treće četvrtine, a onda je krenuo Juan Carlos Navarro koji je zabio 4 trice. C.J. Wallace je dodao još jednu i otišla je Barcelona na +12. Bilježimo i jedan time out na kojem je Duško Vujošević  rekao “Pustite suca  na miru, rekao sam vam da će nas to govno krasti”. Nakon treće četvrtine Barcelona je imala +12.

Nastavila je Barcelona s dobrom igrom i u posljednjoj četvrtini, a 5:20 do kraja imali su visokih 15 koševa prednosti. Nije se predavao Partizan i ludom serijom trica Westermanna i Bertansa dolaze na -3 samo 1:29 do kraja. Huertas uzvraća šestom tricom koje će sigurno biti potez dana, ali Lučić na drugoj strani novom tricom vraća na -3. Imao je Partizan i -2, osvojili su i loptu, ali je brzopleti Westermann po tko zna koji put olako izgubio loptu i tu je priči bio kraj. Barcelona je na kraju slavila 85:82, a Partizan je pokazao da se diže u formi. Domaće su do teško izborene pobjede predvodili Huertas s 26 poena, od toga 6 trica iz 7 pokušaja, Jaway je zabio 16 uz šut za dva 6:7, Navarro je dodao 15, od toga 4 trice. Naš Ante Tomić igrao je samo 13 minuta, vjerojatno zbog odlične igre Jawaya, a za to vrijeme zabio je 4 poena uz 5 skokova. Kod Partizana Bertans upisuje 17 koševa, a od toga 5 trica, dok je Musli zabio 14, ali je imao i 6 izgubljenih lopti.

Related Articles