Barcelona smanjuju plaće svima za 70%

Upravni odbor sportskog društva Barcelona, predao je u četvrtak zahtjev državnim vlastima za smanjenjem plaće svim svojim radnicima. Plaće će se smanjivati za 70%, a vraćaju se na prijašnji status automatski nakon završetka izvanrednog stanja zbog koronavirusa. Na ovakav potez su se odlučili jer su suspendirana sva natjecanja pa su ostali bez prihoda od televizijskih prava, prodanih ulaznica i suvenira:

“Otvorili smo postupak nad ugovorima profesionalnih sportaša, u nogometu i drugim sportovima, a također i nad ugovorima ostalih zaposlenika. Ti postupci će biti poslani uredu za zapošljavanje pri katalonskoj vladi jer žele strogo poštivati radno zakonodavstvo”, naveli su iz katalonskog kluba.

Prije nekoliko dana prenijeli smo vijest vijest kako je Uprava kluba košarkašima ponudila određeno smanjenje ugovora, međutim oni su taj prijedlog odbili, a neki su zaprijetili i odlaskom iz kluba: https://crosarka.com/eurozona/kosarkasi-barcelone-ne-zele-smanjenje-placa-mnogi-navodno-prijete-otkazima-140414

 

Related Articles