Barcelona vratila Jasikevičiusa i potpisala mladu nadu

Array

Iako još nema službene potvrde iz samoga kluba, Šarunas Jasikevičius iduće će sezone ponovno nositi dres Regal Barcelone, a službeno je potvrđeno da je klub potpisao s dosadašnjim krilom Unicaje, talentiranim Alexom Abrinesom.

Šarunas Jasikevičius (192, 36) nakon devet godina vraća se u Barcelonu, s kojom je 2003. godine osvojio Euroligu. Očito je još uvijek gladan uspjeha, s obzirom da se i na zalasku karijere odlučio za izazov igranja u jednom od najjačih europskih klubova.

Osim u Barceloni, popularni Saras je igrao i za Lietuvos Rytas, ljubljansku Olimpiju, Maccabi Tel Aviv, Indiana Pacerse, Golden State Warriorse te Panathinaikos. Osim s Barcelonom, Jasikevičius je naslov Eurolige osvajao po dva puta sa Maccabijem i Panathinaikosom, a 2005. godine je proglašen i za MVP-a Eurolige.

S reprezentacijom Litve je 2003. godine osvojio Eurobasket, a proglašen je i za MVP-a turnira. Prošle sezone u Panathinaikosu Jasikevičius je bilježio 7,2 poena, 1,3 skokova, te 2,5 asistencije u 21 utakmicu Eurolige, a nešto bolje brojke ostvarivao je u grčkoj A1 ligi.

Devetnaestogodišnji Alex Abrines potpisao je četverogodišnji ugovor s Barcelonom, nakon što je odbio produljenje istog s Unicajom. Riječ je o 198 centimetara visokom krilu, koji je prošlo ljeto sa španjolskom U18 reprezentacijom osvojio europsko zlato, a on je dobio priznanje kao MVP turnira, dok je na nedavno završenom U20 prvenstvu Europe sa reprezentacijom svoje zemlje stigao do brončane medalje.

Prošle je sezone u dresu Unicaje u 18 utakmica ACB lige prosječno bilježio 4,8 poena i 1,6 skokova za 16 minuta provedenih u igri.

Related Articles