Barceloni novi naslov španjolskog prvaka

Array

Košarkaši Barcelone obranili su naslov prvaka španjolske pobjedivši u ovogodišnjem finalu najvećeg rivala Real Madrid sa 3-2 .

Predvođeni odličnim mladim trenerom Xavijem Pasqualom igrači Barcelone su pokazali kako su i ove godine najbolja momčad u najjačoj ligi europe te da su u potpunosti zaslužili osvojiti svoj 17. naslov prvaka.

Prva utakmica finalne serije nagovijestila je veliku borbu i neizvjesnost koju smo mogli gledati kroz cijelu seriju. Košarkaši Barcelone velikim su preokretom u posljednjem dijelu utakmice te na kraju nevjerojatnim ubačajem Huertasa u posljednjoj sekundi poveli 1-0. Uz Huertasa najzaslužniji za pobjedu Barcelone bio je Navarro sa 21 postignutim poenom. Kada se činilo kako će Barcelona ohrabrena prvom utakmicom iskoristiti domaći teren i povesti 2-0 igrači kraljevskog kluba pokazali su karakter te izjednačili seriju na 1-1. U pobjedi Reala najbolji su bili naš Ante Tomić sa 12 poena i 9 skokova te Sergio Rodriguez koji je postigao 14 poena.

Nakon dvije sjajne utakmice u Barceloni serija je preselila u Madrid gdje su igrači Reala u trećoj utakmici potpuno razbili goste iz Barcelone. U jednom trenutku vodili su i sa 30 poena prednosti da bi na kraju dobili konačnim rezultatom 85-59. Real su u velikoj pobjedi predvodili Caroll sa 17 poena te Reyes sa 15 poena i 8 skokova dok je kod Barcelone u potpunosti podbacio Navarro ubacivši samo 8 poena.

Četvrta utakmica koja je mogla i odlučiti finale te donijeti naslov u Madrid ipak je otišla na stranu Barcelone koja je uspjela izjednačiti seriju na 2-2 i osigurati petu utakmicu pred svojom publikom. Barcelona je dobila rezultatom 81-75 a za pobjedu ponosa katalonije najzaslužniji je bio sjajni Erazem Lorbek sa 24 postignuta poena. Uz njega odličnu utakmicu su odigrali i CJ Wallace koji je postigao 16 poena i junak prve utakmice Huertas sa 15 poena.

U petoj utakmici koja je bila zanimljiva i neizvjesna kao i sve prije Barcelona je ipak uspjela pobjediti vječnog rivala i tako pokloniti veliko slavlje svojim navijačima. Barcelona je slavila rezultatom 73-69. Kod Barcelone su najbolji bili Pete Mickeal sa 17 poena i 9 skokova te Fran Vasquez koji je postigao 16 poena i uhvatio 8 skokova.

Kao MVP finalne serije proglašen je Erazem Lorbek koji je u prosjeku u finalnoj seriji bilježio 16.6 poena i 4.6 skokova. Hrvatski reprezentativac Ante Tomić podbacio je u petoj utakmici ali je odigrao veoma dobru finalnu seriju gdje je bio jedan od najvažnijih igrača Reala.

Related Articles