Bijes Grka na suce, oštar odgovor Eurolige

Dimitris Giannakopoulos, predsjednik košarkaškog kluba Panathinaikos, bio je izrazito bijesan na suđenje na prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige na gostovanju kod Barcelone, koja je slavila u produžetku sa 72-70.

Giannakopoulos je zatražio da suci objasne svoje odluke na terenu, uz neukusnu izjavu.

“Volio bih da se provjere bankovni računi sudaca, a naročito direktora sudaca Eurolige Kostasa Rigasa” rekao je Giannakopoulos, kako prenosi Tubasket.com.

S obzirom na komentare iz redova Panathinaikosa, ali i napise nekih medija usmjerenih protiv Eurolige, izvršni direktor natjecanja u Euroligi  Jordi Bertomeu uputio je pismo Dimitrisu Giannakopoulosu, u kojem ga je upozorio na ponašanje njegovog kluba.

”Gospodine predsjedniče, moram izraziti svoju zabrinutost zbog ponovljenih javnih incidenata u utakmicama u kojima participira vaš klub. U prošlosti su ovakve vrste incidenata dovodile do nekoliko sankcija i bacale su negativno svjetlo na naš sport.

Nažalost, u proteklih nekoliko dana su mediji objavljivali vaše izjave, kao i drugih predstavnika Panathinaikosa koje će vjerojatno stvoriti agresivno okruženje u sljedećim utakmicama. Naša obveza, ali i vaša, je izbjegnuti takve situacije pod svaku cijenu.

Iz tog razloga, tražim da poduzmete sve potrebne organizacijske i sigurnosne mjere  kako bi se izbjegli bilo kakvi incidenti u preostalim utakmicama doigravanja. Također tražim da se igračima, trenerima, sucima, članovima uprava i navijačima zajamče sva moguća zaštita i respekt’‘, stoji u pismu koje je uputio Bertomeu.