Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Bilbao istupio iz ACB lige

  Prošlosezonski klub naših Damira Markote, Frana Pilepića i Filipa Vrkića, Bilbao Basket odustao je od natjecanja od španjolske prve ACB Endesa Lige zbog teške financijske situacije.

  - Advertisement -

  Prije samo par sezona, dok je Marko Banić bio član Bilbao Basketa bili su u vrhu Španjolske lige, igrali Euroligu, a sada zbog nepodmirenih dugovanja prema igračima i trenerima iz prošle sezone kao i zbog nemogućnosti da registrira momčad u predviđenom vremenu istupaju iz lige.

  Novo rukovodstvo kluba 26. lipnja ove godine garantiralo je da je financijska stabilnost kluba osigurana iako se i tada znalo da klub duguje šest milijuna eura. Najavljivali su i budžet kluba od 4,3 milijuna eura za sljedeću sezonu te da će biti osigurani kreditnim zaduživanjem od tri milijuna eura. Ipak, to se nije dogodilo i klub od sljedeće godine nastupa u nižem rangu natjecanja.

  Evo i priopćenja vodstva ACB Endesa lige: “Rukovodstvo kluba obrazložilo je da nisu uspjeli osigurati sredstva za realizaciju ovog plana. Također su upozorili da su u jako teškoj situaciji i da će o budućnosti kluba biti odlučeno u narednih nekoliko dana”.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE