Biserka Petrović: Napravit ćemo sve da Netsi igraju u Areni

Array

Naš portal je prvi u Hrvatskoj objavio vijest o mogućem dolasku NBA momčadi Brooklyn Netsa u Zagreb i to je uzrokovalo pravu lavinu pozitivnih komentara na FB stranicama Crošarke i NBACro.

“Da ulaznica košta 1000 kn ja sam prvi koji će je kupiti i ići gledati tekmu”, “Uljepšalo mi godinu”, “Nema veze kaj Cibona ne može dobiti Szolnoki, to opće nije u pitanju, u pitanju je Dražen, jedan jedini i neponovljivi”, “Daj Bože samo nek bude utakmice, dolazim sto postoooooo da ne znam koliko para bude koštalo!”, “Bilo bi to fantastično. Taman pred početak sezone. Napraviti spektakl u Areni i odat počast Kapetanu na strašan način”, “D. Will, Joe Johnson i Gerald Wallace izbliza, mrak…” , “Samo da bude utakmice, dižem kredit za ulaznicu”.

O šansama da u Hrvatskoj zaigra NBA momčad koja je umirovila Draženov dres s brojem tri razgovarali smo s Biserkom Petrović, osobom kojoj možemo zahvaliti da Draženova ostavština nimalo ne izblijedi.

Ozbiljniji razgovori su krenuli ovo proljeće.

“Bilo je i prije nekih razgovora, a sve se počelo ozbiljnije odvijati krajem travnja prošle godine, kada su New Jersey Netsi odigrali posljednju utakmicu pod tim imenom i organizirali svečanost na koju su pozvali sve klupske legende. Bilo mi je veliko zadovoljstvo što smo primili poziv i što smo mogli sudjelovati na događaju koji će biti zabilježen u povijesti ovog kluba. Tada sam dobila informaciju da će Netsi u listopadu ove godine igrati u Europi i da će i kroz te utakmice na starom kontinentu naglasiti koliku je važnost najbolji igrač Europe imao u njihovom klubu.”

Tada su krenuli prvi kontakti i prve konkretne ideje.

“Njihov plan je bio da Brooklyn Netsi ove godine igraju u Europi. Kad su već u Europi, zašto ne bi to bilo i u Hrvatskoj. Imamo Arenu koja bi bila premala da primi sve one koji bi željeli vidjeti NBA zvijezde uživo. Bila bi to odlična stvar za promociju košarke u Hrvatskoj i veliki događaj za sve nas. Najveća prepreka je ta što smo malo tržište i što niz velikih gradova želi ove godine ugostiti Amerikance.”

Napravljeni su i konkretni potezi.

“U kontaktu smo s vodstvom Netsa i NBA lige, a očekujemo i lobiranje Eurolige. Radimo svakodnevno na tom projektu, vjerujem da ćemo uspjeti. Nemamo još ništa ‘opipljivo’ za što bi se mogli uhvatiti i reći da Brooklyn dolazi u Zagreb, očekujemo odgovore na naše dopise. Veliki smo optimisti.”

Uskoro se navršava 20 godina od kada nema Dražena Petrovića. Zasigurno će to željeti obilježiti i NBA vodstvo, pogotovo kad se zna da je Dražen osoba koja je napravila mnogo za približavanje Europe NBA ligi.

“Ove turneje NBA momčadi po Europi su zamijenili turnire McDonald’s Championship na kojem su igrali najbolji klubovi kontinentalnih natjecanja i NBA momčadi. I u NBA i u FIBI znaju da su Charles Barkley, Clyde Drexler i Michael Jordan dobivali statue Dražen Petrović kao najbolji igrači turnira. Utakmica između dva bivša Draženova kluba bi bila odlična stvar. Mi ćemo nastojati da tako i bude, a ako i ne uspijemo moći ćemo reći da smo napravili sve što smo mogli.”

Biserka Petrović je na završetku razgovora dodala:

“Lijepo bi bilo vidjeti gostovanje Netsa ove godine u Europskoj uniji, u zagrebačkoj Areni.”

Na kraju pozivamo čitatelje da posjete i pogledaju stalni postav muzeja “Dražena Petrovića” i prisjete se slavnih dana hrvatske košarke. Prava prilika za to je u petak kada je Draženov muzej uključen u Noć muzeja pa je ulaz u muzej besplatan. Program počinje u 18 sati i traje do 22.

Related Articles