#234

Bivši igrač Cedevite potpisao za NBA klub

Scotty Hopson potpisao je za NBA klub, Dallas Maverickse.

Sve do prije mjesec dana igrao je za turski Galatasaray u BSL ligi. U 14 odigranih utakmica imao je 10.7 poena, 3.8 skokova i 1.6 asistenciju po utakmici. Također je igrao i 13 utakmica Eurokupa gdje je zabilježio 11.5 poena, 3.4 skoka i 1.8 asistenciju po utakmici.

Sezonu prije toga igrao je u Ironi Nahariya (Winner League) u Izraelu. U 18 utakmica impresivno je bilježio rezultate od 15,9 poena i 4,6 skokova po utakmici. Igrao je dvije utakmice u FIBA europskom kupu gdje je imao nevjerojatnih 25.0 poena, 4.0 skoka i 1.5 asistenciju po utakmici. Kratko je igrao i za Cedevitu 2016. godine u kojem je klub igrao tri različita natjecanja. Te godine Hopson je bio izložen košarci na različitim razinama. U sedam utakmica A1 lige postigao je visoku statistiku od 17.9 poena, 4.1 skoka i 2.7 asistencije po utakmici. Bio je i igrač tjedna lige, što je za njega bio znak za dobru sezonu. Hopson je također igrao dvije utakmice u Eurokupu gdje je ostvario 13,5 poena, 3,5 skoka i 1,5 asistenciju po utakmici. U devet ABA liga utakmica zabilježio je 10.2 poena, 2.8 skokova i 1.6 asistencije.

Nikada nije bio na NBA draftu.

Popis dosadašnjih postignuća je dosta dug. Za Hopsona možemo reći da je vrlo iskusan igrač. Igrao je u šest različitih zemalja na tri različita kontinenta (Europa, Azija i naravno Sjeverna Amerika). Profesionalno je igrao u Kini (Long Lions), Grčkoj (Kolossos H Hotels), Španjolskoj (Baskonia), NBA G ligu (Sioux Falls Skyforce i Canton Charge), Turskoj (Anadolu Efes) i Izraelu (Hapoel Eilat).