Bivši igrač Cedevite raskinuo ugovor zbog nepodmirenih dugovanja

Array

Scotty Hopson, bivši igrač Cedevite, napustio je redove turskog Galatasaraya zbog neisplaćenih plaća. Zanimljivo, Amerikanac je aktivirao posebnu klauzulu iz ugovora s turskim klubom koja mu omogućuje raskid ugovora u slučaju neisplaćenih plaća. Još se očekuje službeno očitovanje “Galate” o slučaju Hopson.

Podsjećamo, Hopson je nastupao za Cedevitu u ljeto 2016. godine te se u Zagrebu zadržao do veljače 2017. kada je otišao u izraelsku Nahariyu. Nije opravdao status pojačanja u hrvatskom prvaku te je češće nastupa u Cedeviti B, drugoj postavi Vitamina koja je većinom nastupala u hrvatskom prvenstvu. Svoj europski put američko krilo započelo je u grčkom Kolossosu, a zatim se okušao u izraelskom Hapoelu, turskom Efesu, Laboral Kutxi (Baskonia) i Cedeviti.

U međuvremenu je u sezoni 2013./2014. vrlo kratko razdoblje proveo u Cleveland Cavaliersima za koje je odigrao dvije utakmice gdje je dobio “garbagge time” (nije se upisao u strijelce u tri i pol minute igre). “Kalio” se u razvojnoj ligi, a skupio je ponešto i kineskog iskustva.

Related Articles