Bivši igrač Zadra u Osijeku

Array

Lošiji učinak pod obručima u dosadašnjem dijelu prvenstva i dodatno skraćeni roster zbog izbivanja sa parketa ozljeđenog Mateja Karlovića primorao je Vrijednosnice iz Osijeka da potraži pojačanje.

Pronašli su ga u 212 centimetara visokom centru Filipu Tončiniću, potvrdio nam je to menadžer Zvonimir Ridl, koji je ove godine nastupao na Kosovu gdje je branio boje Drite iz Gnjilana. Ovaj Riječanin je relativno nepoznat široj košarkaškoj javnosti. Počeo je u tadašnjem Triglav osiguranju odakle je otišao u Ameriku na sveučilište Texas A&M-CC. Nakon završetka školovanja okušao se u Siriji (Al Wahda), a 2011. se vratio u Hrvatsku. Do ponovnog povratka u Europi igrao je u Japanu (Sendai 89ers).

U Zadrovom dresu je odigrao prosječno osam minuta u osam utakmica s učincima od 3,8 poena i 1,4 koša. Nije ostavio veliki trag što se tiče košarkaškog dijela, ali njegovo ime se spominje u predstečajnoj nagodbi jer su mu Zadrani ostali dužnici. Tako se našao na listi vjerovnika kojima je otpisano 60% tražbine, dok će preostalih 40% dobiti u mjesečnim obrocima u razdoblju od osam godina, s godinom dana počeka.

Brokeri u nedjelju od 19 sati igraju važnu utakmicu u maloj dvorani Gradskog vrta. Nakon uvodna tri poraza pokušat će protiv Zagreba prekinuti crni niz.

Related Articles