Blatche će igrati za Filipine, tri NBA igrača za Grčku?

Array

Kao što znamo, reprezentacija Hrvatske će za nešto više od 170 dana igrati na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, a njeni će protivnici u skupini B biti Argentina, Portoriko, Senegal, Grčka i Filipini, a kako stvari stoje za potonje dvije reprezentacije igrat će i igrači iz najjače lige svijeta.

Prema izvještaju FIBA-e, Filipinima je odobreno da za njihovu reprezentaciju zaigra Amerikanac Andray Blatche. On trenutačno igra za Brooklyn Netse na centarskim pozicijama, a Filipinima će biti od velike koristi. Od 2010. godine za Filipine je igrao Amerikanac Marcus Douthit, koji sa svoje 33 godine više i nije u najboljoj formi, iako predvodi reprezentaciju u broju poena i skokova, a Blatche bi s njim trebao činiti centarski duo. U tom slučaju Tomić i Žorić će imati više posla nego inače.

Za Filipine je trebao zaigrati i JaVale McGee iz Denver Nuggetsa, ali budući da je propustio cijelu sezonu zbog ozljede, čelnici se nisu ni trudili srediti potrebne papire kako bi obukao filipinski dres.

Nama najopasnija reprezentacija, uz Argentinu, je dakako reprezentacija Grčke, koja je predvođena europskom zvijezdom Vassilisom Spanoulisom. Kako stvari stoje, za Grke će ovaj put zaigrati i trojica NBA igrača, koji nisu bili u momčadi na Eurobasketu prošle godine. Riječ je o Nicku Calathesu iz Memphis Grizzliesa, Kosti Koufosu iz Denver Nuggetsa i mladom Giannisu Antetokounpu iz Milwaukee Bucksa. FIBA prenosi da su čelnici iz grčkog saveza bili u Americi i razgovarali s navedenim igračima, a sva trojica voljna su igrati za svoju naciju.

Problem je jedino što Calathesu ističe ugovor na kraju sezone, a ukoliko ne produži s Grizzliesima njegov nastup za reprezentaciju nije izgledan. Što se tiče Antetokounpa, sigurno će igrati za reprezentaciju, samo je pitanje za koji sastav. Naime, budući da ima samo 19 godina, trebao bi igrati za grčku U20 reprezentaciju ove godine, tako da se još uvijek ne zna hoće li zaigrati za seniorski sastav. Odluka o tome bi trebala ovisiti o grčkom izborniku, kojeg još uvijek nisu izabrali.

Related Articles