Bogdanović prvi strijelac Eurolige, Simonova akcija u top 20

Array

Prvi dio Eurolige je iza nas i sada slijede još bolje utakmice. Valja naglasiti kako su svi naši igrači, odnosno njihovi klubovi, prošli u drugu fazu natjecanja tako da ćemo uživati i u njihovim predstavama.

Ponajbolji naš igrač i također ponajbolji europski šuter, Bojan Bogdanović, prvi je strijelac ovoga natjecanja, nakon prve faze, sa 18.1 košem u prosjeku. Njegov Fenerbahče se s prvog mjesta skupine A plasirao dalje. Iza njih je bila Barcelona za koju igra Ante Tomić. Dubrovčanin je prvi strijelac i skakač katalonske momčadi nakon deset odigranih kola, a njegovi prosjeci iznose 12.2 koša i 6.4 skokova po utakmici.

Euroligu su, njen prvi dio, obilježili još neki hrvatski igrači poput Krunoslava Simona koji je dva puta rješavao utakmice u posljednjim sekundama. Za njegovu akciju možete i glasati na službenoj stranici Eurolige – odnosno za onu akciju za koju mislite da je najbolja.

Zanimljivo je također kako su gotovo svi naši igrači smješteni u skupinu E dok je jedino Simon u suprotnoj grupi. Prve utakmice, drugog dijela euroligaškog natjecanja, igraju se 2. i 3. siječnja, a kao najzanimljiviji susret istaknuti ćemo upravo onaj Olympiacosa i Fenerbahčea.

O Turcima smo više-manje sve rekli, a što se tiče Grka oni su dvostruki europski prvaci zaredom, a prvi dio su bili savršeni i upisali su deset pobjeda iz isto toliko susreta. Svakako dobra pozivnica da i dalje pratite događanja na parketima diljem Europe.

Related Articles