Bojan Bogdanović na meti Barcelone

Array

Prema španjolskom Encestandu, hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović je na meti Barcelone koja bi ga željela vidjeti u svojoj momčadi u novoj sezoni. Barca je pokušala dovesti Bogdanovića i prošle godine, ali nepremostiva prepreka je bila visoka odšteta turskom Fenerbahçeu.

Ova opcija je u igri samo ako Bogdanović ne realizira najavljeni odlazak u NBA. Podsjetimo, Bogdanović je draftiran 2011. godine od strane Miami Heata, koji ga je proslijedio Minnesoti, a ona Brooklynu. Odluka o eventualnoj NBA karijeri će biti donesena uskoro, a prema gornjem izvoru mogući razlog za ostanak u Europi možda bude 31. mjesto na draftu koje mu ne garantira visoka primanja te negativno iskustvo Mirze Teletovića u Netsima. Teletović je nakon odličnih nastupa na Starom kontinentu malo igrao u Brooklynu.

Katalonci nastoje našeg reprezentativca privući dobrim ugovorom, rosterom i visokim ambicijama u sljedećoj sezonu. Ako u tome uspiju društvo u momčadi bi mu vjerojatno pravili suigrači iz reprezentacije Ante Tomić i Mario Hezonja.

Bogdanović je već igrao u Španjolskoj, četiri sezone je nastupao za juniorsku selekciju madridskog Reala. Nakon toga je prešao u Ciboni gdje je igrao dvije sezone, a posljednja destinacija mu je bio turski Fenerbahçe za koji je u Euroligi prosječno postizao 15,9 koševa.

Related Articles