Bojan Bogdanović uoči nove NBA sezone: Mogu napredovati i biti starter

Array

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je gost na danu za medije prije početka predsezone u najboljoj ligi svijeta.

Na početku se osvrnuo na netom završeni Eurobasket.

Ponekad je sjajno odmoriti svoje tijelo i um ljeti, no ipak je čast predstavljati svoju zemlju. Trenutno sam u jako dobroj formi ali vrlo vjerojatno će me trener odmarati na nekim treninzima i za vrijeme predsezone.

Što se tiče uloge u novom klubu, Indiana Pacersima, kaže da otkada je stigao u NBA je član ili prve petorke ili je šesti igrač te očekuje istu rolu i u Pacersima.

Mislim da mi se neće biti problem prilagoditi jer Indiana posjeduje kvalitetan spoj mladosti i iskustva.

Naravno osvrnuo se na odlazak prve zvijezde Paula Gergoea koji će biti veliki nedostatak, ali vjeruje kako će se u Indiani igrati dobra košarka ove sezone.

Odabrao sam Indianu jer mi je pružila mogućnost važnije uloge u momčadi i da igram ključne minute. Mislim da će mi to otvoriti prostora za dodatni napredak.

Američki novinari su ga upitali kakav napredak on to očekuje:

Svi znaju da ja mogu pogoditi šut, no siguran sam da ima tu prostora za napredak u pick and roll igri, obrani i razigravanju suigrača.

Najbolji hrvatski košarkaš na kraju je zaključio kako nestrpljivo očekuje surađivati s mladim 21-godišnjim Mylesom Turnerom za kojeg kaže da može postati veliki igrač te da je jako teško igrati protiv njega.

 

 

Related Articles