Bojan Bogdanović: Za sada mi je malo teško

Array

Kada su Netsi prije tri godine uspjeli dobiti prava na Bojana Bogdanovića na NBA draftu on vjerojatno ni sam nije slutio da će imati priliku da se izbori za startnu poziciju u Netsima tri godine poslije. Paula Piercea nema, mjesto na poziciji beka šutera je otvoreno i ako se Bojan može dovoljno brzo prilagoditi na viši nivo igre mogao bi izboriti mjesto u startnoj petorci. Danas je dao vrlo zanimljiv intervju za NYpost.com oko njegove uloge u ovoj momčadi Netsa. Trening kampovi širom NBA-a su počeli, a Bojanov intervju prenosimo u cijelosti:

Za sada mi je malo teško, ponajviše jer nisam naviknut trenirati s ovoliko energije i čvrstine. Sve je novo za sada, ali za nekoliko dana ću se vjerujem priviknuti.

Velika je razlika između NBA i europske košarke. Trica je pola metra dalje, obruči su drugačiji, pa čak i sama košarkaška lopta:

Imam drugačiji osjećaj na prstima kad je primim. Potpuno je drugačiji osjećaj, rekao je Bojan za košarkašku loptu kojom se igra u NBA-u.

Veliko olakšanje mu sigurno stvara prisustvo Mirze Teletovića, također Mostarca koji mu puno pomaže u prilagodbi na NBA ligu:

Jedna od najboljih stvari za mene je to što je Mirza ovdje, pogotovo jer je ovo njegova treća godina. On mi može puno pomoći, pogotovo jer ne pričam jako dobro engleski tako da mi je on sigurno od velike pomoći ovih prvih nekoliko dana.

Teletović je o Bojanu rekao:

Ostajemo poslije svakog treninga i zajedno šutiramo što više. Mislim da je za njega jako bitno da šutira sada što više i da se navikne na tu razliku. Meni je primjerice trebalo godinu dana da se potpuno naviknem.

Koliko god će trebati vremena za prilagodbu u napadačkom dijelu, Bojan ipak kaže da će najveću prilagodbu imati na sustav obrane novog trenera Lionela Hollinsa, koji je poznat po tome da njegove momčadi igraju sjajnu obranu:

Obrana je puno drugačija. To će biti najveća prilagodba za mene, ali svaki dan sam sve bolji i bolji i veterani ovdje mi puno pomažu i zahvalan sam im na tome.

Uloga u momčadi će također biti drugačija. U reprezentaciji i Feneru je uvijek bio među glavnim igračima, u Netsima će ga tražiti da širi teren i bude igrač role:

Naravno da neću imati šuteve kakve sam imao u Europi. Ovo je potpuna drugačija uloga za mene, ali uloga koju smatram da sam sposoban kvalitetno odigrati.

 

Related Articles