Bojan Bogdanović: “Želim pomoći reprezentaciji”

Array

Hrvatska reprezentacija ulazi u treći kvalifikacijski ciklus u nepovoljnom položaju s omjerom 1-3. Najveća pozornica poput Svjetskog prvenstva privlači mnoge zvijezde, a našoj nacionalnoj vrsti trebat će sva moguća pomoć, naročito u utakmici protiv Italije. Bojan Bogdanović, ponajbolji hrvatski košarkaš, je spreman pomoći reprezentaciji da dođe do cilja, a to je Kina 2019., prvo Svjetsko prvenstva s 32 momčadi.

Posljednji smo u grupi. Iako imamo loše izglede, i dalje postoji šansa da prođemo dalje. Mi inače nismo takvi ljudi koji brzo odustaju. Borit ćemo se dok god imamo šansu”

Babo je prošla dva “Velika” turnira bio izrazito efikasan. Naime, na Svjetskom prvenstvu 2014 u Španjolskoj s 21,2 poena po utakmici bio je drugi strijelac iza Portorikanca Baree, dok je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. bio prvi strijelac s 25,3 poena po susretu.

Volim igrati turnire ovakvog tipa. Želim pomoći svojoj momčadi da odemo u Kinu. Želim se natjecati na velikoj pozornici barem još jednom u karijeri.”

S 1-3 omjerom i dvije gostujuće utakmice, izgledi Hrvatske nisu baš najidealniji. Krajem lipnja (28.) gostujemo kod Italije koja i dalje želi poravnati račune za poraz na kvalifikacijskom turniru za Rio 2016.  Zatim 1. srpnja gostujemo u Rumunjskoj, ekipe od koje smo poraženi u Zadru s tijesnih 56:58. Da je kojim slučajem Krušlinova trica ušla, sada bi bilo puno lakše.

Neki momci nisu mogli ili su bili ozlijeđeni u prošla dva windowsa, ali sigurno se vraćaju ovog ljeta. Reprezentacija će od toga profitirati. Moramo odigrati sljedeće dvije utakmice kao da je riječ o finalu. Uvijek mi je bila čast predstavljati svoju zemlju, i to namjeravam raditi dok god sam zdrav.”

Izbornik, ali i hrvatska košarkaška javnost može se nadati da će izbornik Anzulović imati najjači mogući sastav koji će se sastoji od naših “Amerikanaca” (Bogdanović, Šarić, Hezonja, Bender, Zubac, Žižić).

 

Related Articles