#234

Boras i Miljanić odveli Borovo dalje u kupu

Slavonski derbi pripao je potpuno zasluženo prvoligašu iz Borova, iako je prvo poluvrijeme ekipe Đakova bila „unutra“, no premalo raspoloženih igrača na kraju je bio presudan faktor.


Kup Krešimir Ćosića, II. krug, 19. studeni

Đakovo – Borovo 83:108 (22:28, 22:23, 21:35, 18:22)

Đakovo: Vladović 15, Prša, Miličević 2, Češkić 8, Hajduković 11, Blažević 1, Car 14, Martinović ,Radoš 8, Dujmić, Hardi, Hrkač 24.
Borovo: Brocić 5, Bilić, Šarac 3, Bobinac 7, Boras 31, Miljanić 32, Žulj 4, Rajšić 9, Benković 3, Kapović 6, Kovač 8.


Otvaranje utakmice pripalo je gostima iz Borova, koji su se od početka postavili autoritativno sa željom da pokažu zašto igraj u višem rangu. No, mlada domaća ekipa trenera Marijana Petrovića, koja je u drugoligaškom natjecanju u tri kola ubilježila isto toliko pobjeda, također je htjela „nešto reći“ na ovoj utakmici pa je tako prednost Borova sredinom prve četvrtine smanjena, no Juraj Boras je s dvije uzastopne trice ipak svojoj ekipi vratio vodstvo. Gledatelji su u drugoj četvrtini gledali isti scenarij. Borasu se u napadu pridružio Ljubomir Miljanić i za njih dvojicu domaća ekipa nije imala rješenja. Upravo je taj dvojac u prvom poluvremenu postigao kombinirano 36 poena (Miljanić 20, Boras 16) od 51 ukupno svoje ekipe. Antun Hrkač kod domaćih jedini je bio raspoložen i tu su Đakovčani imali veliki problem, jer mu se nitko nije uspio pridružiti u napadu kako bi barem malo unijeli neizvjesnosti u utakmicu.

Drugo poluvrijeme ponovno su furiozno otvorili gosti i brzo pobjegli na +15. Miljanić i Boras i dalje su stvarali najviše problema domaćoj ekipi, koji su šutevima za tri poena pokušavali smanjiti zaostatak, dok je s druge strane u obrani „curilo“ na sve  strane, čemu svjedoči čak  36 poena Borova u trećoj četvrtini. U zadnjih deset minuta gosti su samo potvrdili pobjedu i opravdali ulogu favorita, dok domaćoj ekipi treba čestitati na fer i korektnoj borbi, te vrlo dobrom prvom poluvremenu.

Ekipu Đakova predvodio je Antun Hrkač s 24 poena, dok je Kristijan Vladović dodao 15. Kod Borova, fantastični dvojac Boras-Miljanić gotovo su sami pobijedili Đakovo. Ljubomir Miljanić za 25.minuta provedenih u igri postigao je 32 poena (šut 14-20), dok je Juraj Boras također za samo 25.minuta igre postigao 31 poen,uz još boji šut 12-13(trice 6-6).

U posljednjem pretkolu Kupa Krešimira Ćosića, Borovo će igrati protiv bolje iz susreta Sonik-Puntamika – Rudeš.