Boris Diaw se vratio u Europu

Array

Nakon 14 NBA sezona Boris Diaw se vraća kući u Francusku. Nova destinacija mu je pariški Levallois Metropolitans koji je prošle godine napravio najveći uspjeh u povijesti kluba osvojivši treće mjesto u prvenstvu što im je donijelo nastup u EuroCupu. Ove sezone imaju puno veće ambicije čemu u prilog ide ovaj potpis. Jedan od suigrača će biti i Klemen Prepelič koji oduševljava u slovenskom dresu.

Iako je Francuska poražena u osmini finala, a 35-godišnjeg Francuza polako stišću godine, još ne razmišlja o reprezentativnoj mirovini, barem je tako izjavio nakon poraza od Njemačke u osmini finala Eurobasketa. Prosječno je na turniru bilježio 9,2 poena 5,7 skokova i 3,5 asistencije.

Reprezentaciji nikad nije otkazao, a kontinuirano za nju nastupa od 2003. godine. Najveći uspjeh mu je zlato s Eurobasketa u Sloveniji 2013. godine, a iz reprezentacije još nosi dvije bronce i srebro s Eurobasketa te broncu sa Svjetskog prvenstva. Vrhunac karijere i možemo reći svjetsku slavu doživio je 2014. godine kada je uzeo prsten sa San Antonio Spursima. Upravo je Diaw bio faktor koji donio prevagu u samom finalu protiv Miamija gdje je igrao 35 minuta u prosjeku.

Profesionalnu košarku počeo je igrati u Pau-Ortezu 2001. godine, a već 2003. bio je MVP prvenstva. Nedugo potom draftiran je od strane Atlanta Hawksa gdje je proveo dvije sezone. Uz Hawkse i Spurse, igrao je za Phoenix Sunse, Charlotte Bobcatse i Utah Jazz. Za vrijeme NBA lockouta formu je održavao u Bordeauxu.

Related Articles