Boris Skroće novi direktor KK Zadar

Košarkaški klub Zadar danas je dobio novog direktora kluba koji je na toj poziciji zamijenio Marina Čačića, a to je Boris Skroće koji je tako postao direktor najužarenije pozicije u Zadru.

Jučer navečer održan je sastanak Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar na kojemu su se čelnicima kluba predstavila četiri kandidata za mjesto direktorske stolice u Zadru.

Kandidati su bili Marko Pupić Bakrač, Boris Skroće, Enco Perović i bivši trener seniora Zadra te trener mlađih kategorija kluba, Denis Pleslić. Sastanak je trajao tri sata, a članovi Nadzornog odbora (Darko Kasap, Ante Babić, Željko Predovan, Dario Jurin, Lovre Peraić) jednoglasno su za novog direktora kluba odabrali Borisa Skroću.

Više o razgovorima s kandidatima i izboru Borisa Skroće na mjesto direktora rekao nam je član Nadzornog odbora, Lovre Peraić:

“Nakon obavljenih iscrpnih razgovora sa svim kandidatima vezanih za teme kao što su: Financijsko operativni plan restrukturiranja prijavljen u predstečajnoj nagodbi, stanje u omladinskom pogonu, popularizacija košarke u Zadru i našoj regiji, nastavak započetih marketinških aktivnosti, prodaju marketinškog prostora sponzorima itd. Zaključak je da klubu u ovom trenutku treba osoba profila i iskustva gospodina Skroće. Od kratkoročnih zadataka, očekujemo uspješan dovršetak predstečajne nagodbe, pametno i ekonomično posloženu prvu ekipu, novi ustroj i način rada u omladiskim selekcijama, osnivanje B kluba, agresivnu kampanju prodaje pretplata i restrukturiranje unutarnjeg funkcioniranja kluba. Gospodinu Skroći ćemo biti najveća oporba, ali i najveći saveznik u cilju da opravda pruženu priliku upravljanja institucijom kao što je ovaj klub. Također, još jednom bi se zahvalio preostalim kandidatima koji su se kandidirali za poziciju direktora unatoč nezahvalnoj, trenutnoj poziciji kluba.”

Direktor je izabran na vrijeme od 3 godine uz probni rok od 6 mjeseci. Novi direktor Zadra javnosti će biti predstavljen uskoro na press konferenciji javlja službena stranica kluba, kkzadar.net.