Bostic predvodio Dinamo do pobjede

Array

FIBA Europe Cup, najslabije europsko natjecanje ušlo je u knockout fazu. Dinamo Sassari, u kojem nastupaju bivši igrač Zadra Joshua Bostic i naši reprezentativci Rok Stipčević i Darko Planinić, ispali su iz FIBA-ine Lige prvaka, ali imaju pravo nastupa u Europe kupu. Talijani su uz male poteškoće na početku uspješno obračunali s francuskim ESSM Le Portelom. Dinamo je slavio rezultatom 72:55 na svom parketu.

Iako su katastrofalno startali (prva četvrtina 6:18), do poluvremena su se uspjeli vratiti u igru. Presudna je bila odlična zadnja dionica Dinama gdje su napravili veliku razliku (26:8). Najefikasniji u pobjedi talijanske momčadi bio je Joshua Bostic s 20 koševa i čak pet ukradenih lopti. Polonara je uz 15 poena ugradio i osam skokova, a Darko Planinić je utakmicu završio na 9 poena i šest skokova (od toga četiri napadačka skoka).

Rok Stipčević je ubilježio 7 koševa i četiri asistencije, a nije bio previše šuterski raspoložen (2/7 šut za tri).


FIBA Europe Cup, rezultati (osmina finala)

Gronigen – Cluj 103:76 (Drago Pašalić 16 / Željko Šakić 6)

Juventus Utena – ALBA Fehervar 87:74

Keravnos – Nizhny Novgorod 62:77

Ventspils – Bakken Bears 73:93

Avelino – Minsk 70:70 (novo pravilo FIBA-e)*

Oostende – Mornar 84:71 (trener D.Gjergja)

Reyer Venezia – Egis Kormend 83:51 (Hrvoje Perić 13 (6sk))

Novo pravilo FIBA-e od 1.listopada 2017:

Utakmice na dvije pobjede će se utakmice smatrati jednom utakmicom u trajanju od 80 minuta. Ako je rezultat izjednačen na kraju prve utakmice, neće se igrati produžeci. Produžeci će se igrati samo ako je u drugoj utakmici rezultat na kraju izjednačen.

Related Articles