Bože Miličević:”Grad Zagreb puno ulaže u sport, ali malo toga ostane u klubovima”

Bože Miličević gostovao je u emisiji Ante Breke ‘Sport nedjeljom’. Osvrnuo se na svoje vrijeme provedeno u Ciboni, ponude koje je imao od grada Zagreba, spomenuo je i razloge srozavanja dalmatinske košarke, kao i svoje mišljenje o eventualnoj fuziji Cibone i Cedevite.

Osjećate li ikakvu krivicu za trenutno stanje u Ciboni?

-Nitko nije idealan pa tako ni ja. Naravno da je bilo puno grešaka i moglo je biti bolje. Ono što mene muči je jedna druga stvar. Dalmatinska košarka koja je uvijek bila rasadnik talenata uništena je Zakonom o sportu na način da se lokalnim samoupravama stavilo na teret da su oni odgovorni za vođenje klubova. Nakon toga počelo je i političko delegiranje koji igrač će u koji klub, a to i do danas traje. Ključan problem kada govorimo o zagrebačkom sportu je da Grad Zagreb puno ulaže, ali malo toga ostaje u klubovima. Osobno sam imao ponude da sudjelujem u tim šemama, ali sam ih odbio. I ne zaboravite, u trenutku mog odlaska iz Cibone svi porezi i doprinosi bili su plaćeni, a radnici su redovno dobivali plaće.

Hoće li nam se ikada vratiti jaka Cibona, Zadar ili Split?

-Ako mene pitate, jedini brend koji se može jako brzo vratiti u Euroligu je Cibona zbog grada, infrastrukture i povijesti, ali samo pod uvjetom da se klub pročisti i počne voditi iz kluba. Bez uvrede mom Zadru, Splitu i Šibeniku, oni ne mogu logistički pratiti ono što zahtjeva moderan sport.

Što kažete na moguću fuziju Cibone i Cedevite?

-O tome se puno pričalo, ali mnogo toga je bila laž. Do toga može doć jedino pod uvjetom da se klub zove Cibona Cedevita, a nikako Cedevita Cibona.