#234

Božidar Maljković više neće voditi Sloveniju

Iako je reprezentaciju Slovenije odveo na Svjetsko prvenstvo, Božidar Maljković neće nastaviti suradnju sa slovenskim košarkaškim savezom. Maljković je odbio suradnju na još tri godine, a Slovenija će u potragu za novim izbornikom.

Informacija o napuštanju klupe slovenske reprezentacije dolazi iz izvora bliskih agenciji BDP, prenosi srpski i slovenski mediji. Maljković je prije nekoliko dana pismenim putem obavjestio čelnike košarkaškog saveza Slovenije da neće produžiti suradnju unatoč želji javnosti i svih reprezentativaca da ostane na klupi reprezentacije koju je odveo do petog mjesta na nedavno završenom EuroBasketu u Sloveniji.

Podsjetimo, srpski je stručnjak prošle godine napustio i klupu Cedevite nakon navodnog incidenta na treningu s Markom Tomasom. Maljković do dan danas nije komentirao taj slučaj.

Osvojio je četiri  kupa prvaka s tri različita sastava, Jugoplastikom, Limogesom i Panathinaikosom, kup Koraća osvojio je 2001. godine, a ima i šest titula nacionalnog prvaka u tri različite države.