Braća Proleta napustila Dubrovnik – Marko potpisao za Kvarner, Domagoj za Real

Array

Dva perspektivna dubrovačka košarkaša, braća Marko i Domagoj Proleta od sljedeće sezone neće nastupati za klub iz rodnog grada. Marko, 19-godišnji bek šuter, karijeru će nastaviti u riječkom prvoligašu Kvarner 2010, dok je četiri godine mlađi Domagoj potpisao pristupnicu za slavni Real iz Madrida.

Tako je nakon Ante Tomića mladi 204 centimetara visoki Domagoj Proleta drugi Gospar u Kraljevskom klubu, a treći trenutno u jednom klubu ACB lige, nakon što je već godinu dana član Barcelone Mario Hezonja. Proleta je skrenuo pozornost na sebe nakon prošlogodišnjih dobrih igara za U14 reprezentaciju Hrvatske, a nakon odrađene probe u Juventutu mladi se igrač ipak odlučio na potpis za slavni madridski klub, gdje će kroz mlade selekcije tražiti put do prve momčadi.

A njegov četiri godine stariji brat Marko će nakon odrađene prvoligaške sezone u Dubrovniku karijeru nastaviti u Kvarneru 2010, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Prošle je sezone Proleta za prosječnih 25 minuta koliko je provodio u igri postizao 6,6 poena uz 2,4 skoka i 1,2 dodavanja, a ranije je nastupao za Kaptol i mlađe uzraste Cibone. Riječani su ovim potpisom ojačali poziciju konkurenciju na vanjskim pozicijama i dobili zaštićenog igrača sa sezonom iskustva u prvoligaškom društvu.

Dubrovčani su tako nakon ispadanja iz A1 lige izgubili i dvojicu talentiranih igrača oko kojih su mogli graditi budućnost kluba.

Related Articles