Brane Longin:”Okosnica momčadi će biti mladi igrači s kojima imamo višegodišnje ugovore”

Sportski direktor KK Zadra, Brane Longin, u razgovoru za Diadora. TV progovorio je o stanju u klubu uslijed pandemije koronavirusa. Svi ugovori s igračima i stručnim stožerom sporazumno su raskinuti, a košarka je pala u drugi plan.

„Ne možemo trenirati, ne možemo raditi, to nam sada najviše fali, pogotovo što se tiče omladinskog pogona. Nadamo se da će u skoro vrijeme dvorana biti otvorena, a mi se posvetiti radu. Glede prve momčadi, s današnjim danom (16. travnja) ostao je još jedan igrač da zgotovimo sve ugovore na onih 80% kako je bilo najavljeno i dogovoreno. Oni košarkaši koji imaju dugogodišnje ugovore i dalje ostaju naši igrači (Planinić, Uljarević, Junaković i Gilbert). Imamo par mlađih igrača koje trebamo priključiti, kao što su Brala, Korman, mali Buljan. Tako da imamo okosnicu momčadi u tim mladim igračima plus naravno pojačanja, ali prvo treba vidjeti koju ćemo ligu igrati dogodine, kad sve to počinje, za sve je to još nepoznanica. Klub normalno funkcionira i radi što se tiče administrativnih stvari. Kroz ovaj ili sljedeći tjedan završiti ćemo i razgovore s trenerom Jusupom.“ – kaže Longin.

Klub s nestrpljenjem očekuje odluku ABA lige.

„Nije tajna da smo mi razmišljali i o Basketball Champions League. Moramo vidjeti kakva će biti odluka ABA lige, hoće li doći do proširivanja natjecanja. Budžet će u svemu tome igrati najvažniju ulogu, vidjet ćemo kakvu ćemo momčad moći složiti za sljedeću sezonu. Treba naći jedan spoj mladosti i iskustva i eventualno kvalitetnih stranaca da se napravi prava, respektabilna momčad za budućnost, da se ne ovisi o strancu, već da to bude okosnica koja će se samo nadopunjavati s pravim strancima.“

 

Related Articles