#234

Branko Skroče: Ne smijemo kiksati protiv Mega Vizure

Izuzetno važan susret igra sutra Zadar protiv Mega Vizure iz Srbije koja po prvi puta u povijesti igra ABA ligu, a u prošlom je kolu ubilježila prvu, povijesnu pobjedu na domaćem terenu protiv Krke. Sportski direktor Zadra, Branko Skroče dao nam je kratki intervju i najavio susret protiv Mega Vizure.

Nakon prva četiri kola, Zadar je na omjeru od jedne pobjede i tri poraza, ali treba spomenuti da su Zadrani u ta četiri kola igrali s tri ponajbolje momčadi lige, Cedevitom doma te Budućnosti i Partizanom u gostima. Mislite li da je mogla biti koja pobjeda više?

“Dobro ste ovo spomenuli da smo igrali s tri ponajbolje momčadi lige u prva četiri kola jer će se Cedevita, Budućnost i Partizan boriti za sam vrh ljestvice. Nismo očekivali ništa više i svjesno smo išli s jačim treninzima ne vodeći računa ako je momčad umorna. Nama sada dolaze jako bitne utakmice. Od sljedećih šest susreta mi četiri igramo kod kuće. Prva je na redu Mega Vizura što nam je jako bitna utakmica i ne smijemo kiksati.”

Amerikanca Scoopa Jardinea ste zamijenili provjerenim igračem, Markom Šutalom, kvalitetnim šuterom i reprezentativcem BiH.

“Jardine je neosporno jako kvalitetan igrač i sve je ukazivalo da će biti NBA igrač, onda mu se prošle sezone dogodio lom noge, propustio je cijelu sezonu. Oporavio se od ozljede, ali je kod nas došao nespreman, zato smo i potpisali sa njim ugovor na samo mjesec dana. Ovi igrači iz Amerike misle da je ABA liga neko loše natjecanje u kojem oni mogu doći i igrati nespremni, a onda se uvjere da to i nije baš tako.”

“Što se tiče Šutala, procjena struke je bila da nam treba kvalitetan šuter. Marko je sportaš od glave do pete, iskusan igrač u ovoj ligi i sigurno će poboljšati igru Zadra.”

Sljedeći protivnik, Mega Vizura, što nam možete reći o njima?

“Jako mlada i potentna momčad. Ratko Varda je jedini stariji i iskusniji, ovi mlađi su jako talentirani i nemaju puno iskustva. Mislim da imamo velikih šansi doći do pobjede uz pomoć naših navijača.”

Za kraj, kakva je situacija s predstečajnom nagodbom i ide li situacija u klubu na bolje?

“Ovo su najteži dani u povijesti kluba. Čekamo da odrede ročište, nadamo se da će to biti čim prije riješeno. Imamo sponzore na čekanju, ali se prvo ovo mora riješiti. Čekamo svaki dan. Svjetliji dani za klub su na vidiku” rekao je za kraj sportski direktor Zadra.

Zadrani susret protiv Mega Vizure igraju sutra u 19 sati i nadaju se da će doći do druge pobjede koja će ih približiti sredini ljestvice.