BREAKING: Cibona dobiva nove vlasnike!

Nakon gotovo godinu dana pregovora, Cibona bi uskoro trebala dobiti nove vlasnike, a to je konzorcij ambicioznih stranih investitora na čelu s gospodinom Brianom Luom.

Već duži niz godina Cibona nije niti blizu onoga što je nekad bila, točnije od dolaska Snježne kraljice u Zagreb, odnosno Svjetskog skijaškog kupa gdje je tadašnji generalni sponzor kluba, telekomunikacijski gigant VIP (današnji A1) pronašao alternativu.

Uslijedio je pad, Cibona se iz sezone u sezonu bori za ostanak u regionalnom natjecanju ili pliva iznad te zone jedva održavajući ‘glavu iznad vode’.

Kako stoji u službenom priopćenju, klub je uspješno riješio neke od svojih ključnih financijskih problema, uključujući ponovno stjecanje kredibiliteta među javnim i privatnim ulagačima. Nova uprava u procesu je razvoja Cibone u moderan sportski brend, s ciljem uspostavljanja lokalne, regionalne, a konačno i globalne prepoznatljivosti.

‘Kako jedna poslovica kaže, vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad, a to vrijedi i za Cibonu. Klub i dalje ima težinu i značaj u profesionalnoj košarci i ima snažnu podršku navijača. Ima talentirane, profesionalne igrače koji će napredovati u pravim uvjetima. Lov je krenuo, a mi se spremamo ispisati potpuno novo poglavlje u Ciboninoj priči!’ – rekao je predsjednik Uprave Tomislav Šerić.

Uz podršku investitora Cibone, ova nova era obećava i uspjeh izvan terena. Cibonini planovi za revitalizaciju četvrti oko Košarkaškog centra Dražen Petrović, donijet će više posla, života i aktivnosti u zagrebački Donji grad. Ovi razvojni planovi usklađeni su s predviđenim rastom grada, koji je potaknut povećanim interesom ulagača za Hrvatsku, jedno od najbrže rastućih europskih gospodarstava i najboljih turističkih odredišta.

Za Cibonine nove investitore europski sport i sportska zabava predstavljaju priliku za rast: – ‘Kako regija nastavlja proizvoditi zvijezde, europsko i globalno zanimanje za košarku nastavit će rasti. U kombinaciji s infrastrukturom, vrijednošću publike i još neiskorištenim potencijalom sporta u regiji, ulaganje u europsku košarku ima savršenog smisla.’ – objašnjava Brian Lu, partner u Headline Asia i predsjednik Skupštine Cibone.

Kako bi klub bio održiv, investitori planiraju predano i kontinuiranio ulagati u infrastrukturu i temelje kluba, a to uključuje ulaganje u, i odgajanje mladih hrvatskih košarkaških talenata kroz Ciboninu akademiju.

‘Klub je u prošlosti dao nekoliko NBA zvijezda, uključujući Dražena Petrovića, Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Ivicu Zupca. Cilj nam je vratiti tradiciju odgajanja nekih od najboljih igrača u profesionalnoj košarci.’ – kaže Sanjay Reddy, generalni partner Unlock Venturesa i novi član Skupštine.

U idućim mjesecima Cibona će se fokusirati na izgradnju sjajne momčadi za nadolazeću sezonu, dok će njeni investitori svoje napore usmjeriti k poslovnim planovima. S ovim planovima očekuje se da Cibona ponovno zauzme poziciju jednog od najvećih europskih košarkaških klubova.

 

Related Articles