Bruno Šundov oborio rekord na Filipinima

Array

Bruno Šundov je potpisao za 23 klub u karijeri, a po prvi puta će igrati na Filipinima. Novi klub se zove Rain or Shine Elasto Painters i za Painterse će igrati u njihovom Commissioner’s Cupu koji počinje 8. veljače.

Šundov je već sada atrakcija na Filipinima, a kako i ne bi bio kada je sa svojih 221 cm najviši igrač u povijesti koji je igrao u filipinskim natjecanjima. Za ilustraciju, u Paintersima nema niti jednog igrača koji ima dva metra, a u navedenom kupu je do prošle godine bilo zabranjeno igranje igračima koji su narasli preko 193 cm.

Rain or Shine je jučer izgubio i treću utakmicu u finalu Filipinskog kupa, a koliko je ovdje popularna košarka govori podatak od preko 16.000 gledatelja na ovoj utakmici. Paintersi će teško preokrenuti ovaj omjer, ali su Šundovom računaju da će puno više napraviti u Commissioner’s Cupu.

Šundov u intervjuu za filipinske medije ističe kako mu je drago što će biti dio ove ekipe i nada se da će u natjecanju koje starta sljedeći mjesec pomoći novom klubu da ponovno zaigraju u finalu. Svjestan je da njegovi suigrači od njega puno očekuju u igri ispod koša, a on naglašava da može puno doprinijeti i u drugim elementima.

“Znam da mojoj novoj momčadi moram pomoći u igri ispod koša jer im je tamo potrebna visina, ali ako se nađem u poziciji za tri poena neću se libiti šutirati kao što sam to radio i u prethodnim klubovima. U ekipi ima dobrih i nesebičnih igrača, igra se brzo i lopta brzo mijenja igrača u potrazi za slobodnim čovjekom. Nisam tu došao davati po 50 koševa, mogu puno pomoći u kolektivnoj igri.”

Nije propustio Šundov spomenuti Split i Filipincima poznate sugrađane, bivše igrače iz NBA lige.

“Svakog sam dana gledao igrače koji su odrasli u Splitu, odakle sam i ja. Puno je igrača iz Splita otišlo u NBA ligu, poput Tonija Kukoča, Dina Rađe i Žana Tabaka. Oni su osvojili Euroligu tri puta. Svakog dana sam ih gledao kako treniraju i kako pobjeđuju, tako da mogu reći da sam odrastao uz njih.”

Ovaj Splićanin ima još dosta vremena do prve utakmice za upoznavanje suigrača i konkurencije, a prva prilika će biti već večeras kada će moći uživo pogledati četvrtu finalnu utakmicu Filipinskog kupa.

Related Articles