Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Budućnost izdala priopćenje, predlažu nešto izrazito dobro za Zadar

  Podgorička Budućnost objavila je priopćenje u kojem daje svoje prijedloge o načinima završetka regionalne lige, proširenju iste, ali i neispadanju nijedne momčadi ove sezone iz ABA lige, prenosimo ga u cijelosti:
  “Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvoplasirane ekipe igraju završnicu ABA lige tijekom sedmog mjeseca, (sa publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definirano propozicijama lige. Podsjećamo da propozicije predviđaju da se odigraju utamice između prvog i četvrtog, odnosno drugog i trećeg na tablici. Playoff bi bio  odigran u istom mjesecu. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem final four-a.
  Svjesni smo da klubovi koji ne spadaju u četiri prvoplasirana na tablici moraju smanjiti  troškove i raspustiti ekipe, a s tim u vezi predlažemo da ove godine iz ABA lige ni jedan klub ne bude eliminiran i da pretposlednji ne igra doigravanje za opstanak. Na taj način bi u sljedećoj natjecateljskoj sezoni ABA liga umjesto 12, brojala 14 klubova. ABA 1 liga bi bila po automatizmu dopunjena s dva kluba iz ABA 2 lige.
  O završnici ABA lige, playoff-u ili final four-u direktno bi odlučivali predsjednici prva četvoroplasirana kluba, u komunikaciji s predsjednikom ABA lige Domagojem Čavlovićem, direktorom Dubravkom Kmetovićem i sportskim direktorom Milijom Vojinovićem. Neophodno je da što prije održimo sjednicu ABA lige putem video poziva, kako bi donijeli zajednički  zaključak o ovoj temi i time stavili točku na razne špekulacije o ovom bitnom pitanju.
  Smatramo da je nemoguće završiti ovogodišnju sezonu ABA lige na drugačiji način. Bilo koja druga odluka i proglašenje prvaka bez odigranih utakmica, favoriziralo bi određenu ekipu i u narednoj sezoni, što nije u sportskom duhu. Imajući u vidu širu sliku, trenutno je od manje važnosti  tko će biti ovogodišnji prvak, u odnosu na činjenicu kakav će to imati utjecaj na naredne sezone i to je situacija koju je neophodno sagledati s više aspekata.
  Budućnost Voli očekuje od predsjednika ABA lige Domagoja Čavlovića da organizira skupštinu putem video linka, kako bi što prije donijeli odluku o budućnosti regionalne košarke. Nadamo se da će u našem prijedlogu prepoznati sportsko i korektno rješenje i ovom prilikom svim klubovima, kao i vjernim navijačima želimo dobro zdravlje i pobjedu u ovoj za sve nas presudnoj utakmici, borbi protiv našeg zajedničkog neprijatelja.”

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE