Burno u Jollyju: Stigli novi trener i igrač, otpušten Mašić

Array

Hrvatski A1 ligaš šibenski Jolly JBŠ odlučio se na konkretne rezove i poteze samo nekoliko dana uoči početka nove sezone. Razlog je očigledan, devet poraza u pripremnom periodu i slabe prezentacije sugerirali su neuvjerljiv start u sezonu pa je, vođena mišlju bolje spriječiti nego liječiti, Uprava Bankara smijenila dosadašnjeg trenera Mladena Erjavca bez da je vodio momčad u iti jednoj službenoj utakmici.

Pojašnjenje takve odluke na press konferenciji ponudio je sportski direktor Jollyja Davor Vidačak:

Uprava je, s obzirom na rezultate u pripremnom razdoblju, uvidjela da ekipa nije na željenoj razini i u skladu s očekivanjima koja smo zacrtali na početku sezone. Na zadnjoj kontrolnoj utakmici, na turniru u Širokom Brijegu, vidjelo se da stvari nisu onakve kakve bi trebale biti i odlučili smo se na ovaj korak.

Vidačak je također ustvrdio da ovoj momčad nedostaje kemija te je dodao:

Ova ekipa je potentna, ima snagu i kvalitetu. Međutim, trebat će strpljenja. Neke stvari su se morale brže razvijati, neke su se stvari u hodu morale brže rješavati, to se nije događalo i mislim da je to bio jedan od problema. Imali smo problema i s ozljedama, imaju to i druge ekipe. Tako je kako je, s tim se moraš nositi i krpati. To je sastavni dio košarke.

Milatović: Ovdje se mijenjalo dosta trenera!

Kako bi postigao željene ciljeve, podigao momčad na željeni nivo forme i stvorio kemiju, klub je već poduzeo određene korake. Tako je na poziciju prvog trenera, kako je ranije najavljeno, doveden crnogorski stručnjak 59-godišnji Momir Milatović, dosadašnji trener Ulcinja i izbornik ženske crnogorske reprezentacije. Milatoviću ovo nije prvi dodir sa šibenskom košarkom, ranije u karijeri vodio je košarkašice Jollyja.

Ovdje se mijenjalo dosta trenera, ja mislim da ćemo prekinuti s tom praksom. Ne bojim se izazova, iako smo u jako teškoj situaciji. Ambicije se ne smanjuju, Jolly ima ambicije igrati Ligu za prvaka i više nema povratka natrag. Jednom kad osvojite trofej, nemate više pravo reći da niste kandidat za trofej. Ne poznajem protivnike, ali u kratkom ću roku sve pregledati kako bih dobio sve informacije. Moramo napraviti atmosferu i zajedno rješavati probleme. Ako budemo svi zajedno, imamo šanse za uspjeh, rekao je na predstavljanju novi trener Bankara Milatović.

Određene promjene nisu zaobišle niti igrački kadar Jollyja. Naime, klub je odlučio raskinuti ugovor s nominalno najvećim pojačanjem Antom Mašićem koji, po riječima sportskog direktora Vidačka, kao iskusni stožerni igrač nije pokazao dovoljno inicijative da na sebe preuzme odgovornost pa je klub u tom smislu odlučio potražiti drugo rješenje.

Na to, međutim, nije bilo potrebno dugo čekati. Novi stanovnik Baldekina danas će postati iskusni splitski playmaker Srđan Subotić koji bi, osim onoga što se očekivalo od Mašića, trebao riješiti i problem kreacije, segmenta u kojem je šibenski sastav bio najslabiji u ovim pripremama.

Također, rješenje će se morati tražiti i na poziciji igrača zaštićenog godišta s obzirom na ozljedu dosad standardnog Josipa Gulama. Prvi ispit za Šibenčane već je u subotu, kada subotnjim gostovanjem kod riječkog Kvarnera otvaraju novu prvoligašku sezonu.

Related Articles