Calathes na predstavljanju:”Mrzio sam Jasikevičiusa”

Poslije ukupno osam provedenih godina u Panathinaikosu, najbolji igrač Zelenih, Nick Calathes, i službeno je napustio klub te postao član Barcelone. Kroz sve godine dokazao se kao (po)najbolji bek u Europi, ali i najbolji asistent Eurolige. S katalonskom momčadi dogovoren je trogodišnji ugovor vrijedan pet i pol milijuna eura, a na predstavljanju u novome klubu rekao je kako je ovo velik izazov za njega.

“Igrat ću s Mirotićem, Daviesom, Higginsom… Za playmakera je gušt imati takve suigrače, a još je sve lakše kada vas s klupe vodi Jasikevičius. Dolazak u Barcelonu velik je izazov za mene.” – rekao je Calathes, koji je izabrao dres s brojem 99.

Simpatičan dio press konferencije odnosi se na dio kad se novi igrač Barce prisjetio dana u PAO-u, kada mu je bio suigrač bio sadašnji trener. Bilo je to u sezoni 2009./10.

“Bilo je to u mom prvom boravku u Panathinaikosu. Tada sam upoznao Šarasa kao igrač i mrzio sam ga jer je stalno vikao na mene, a imao sam tek 20 godina. Tada nisam shvaćamo da se on ustvari trudi pomoći mi da budem bolji igrač. Kasnije sam ga bolje upoznao i postali smo bliski. Danas je on jedan od najboljih trenera u Europi i uvjeren sam da će donijeti novu slavu Barceloni.” – rekao je Nick.

 

 

Related Articles