Čavlović: “Ako ne bude pomoći od Grada, Cibona je na rubu”

U razgovoru za Večernji list Domagoj Čavlović, glavni čovjek Cibone, potvrdio je da su Vukovi u problemima zbog nastale situacije s pandemijom koronavirusa.

Ja sam odgovorna osoba i moram voditi klub, a u tome mi pomažu i neki od onih koje sam poslao na burzu. Inače, sebi sam smanjio plaću 50 posto. – potvrđuje Čavlović.

Vjerujem da je naš potez da pošaljemo radnu zajednicu na burzu, koji je imao odjeka u javnosti, pripomogao donošenju ovakvih mjera – kazao je direktor

_

Vlada RH je na nedavnoj sjednici potvrdila mjere koje se tiču pomoći pogođenima u sportu, a neke aktivnosti su najavljene od Središnjeg državnog ureda za sport:

Kada sam s državnim tajnikom razgovarao, on je spominjao oko 18 milijuna kuna, a sada ih je ipak 40. Iz SDUŠ-a su slali upitnik klubovima, na koji se puno njih nije javilo pa bi taj broj mogao biti nepotpun.

Cibona je tako ostala na jednom jedinom zaposleniku, a to je upravo direktor Čavlović:

Ja sam odgovorna osoba i moram voditi klub, a u tome mi pomažu i neki od onih koje sam poslao na burzu. Inače, sebi sam smanjio plaću 50 posto.

Tko je od igrača ostao bez ugovora? S kim je direktor raskinuo suradnju?

Uglavnom su to igrači koji su imali jednogodišnji ugovor ili oni kojima je trebao isteći na ljeto, pa smo raskinuli ugovore s Gibsonom, Rebecom, Katićem, Novačićem, Ljubičićem, zasad i s Bilinovcem. Dakako, uz mogućnost da s nekima i obnovimo suradnju kada počnemo slagati momčadi za sljedeću sezonu.

Ovih tjedana može se čuti da bi koronavirus mogao dotući Cibonu i gurnuti je preko ruba provalije. Je li Cibona doista na rubu?

 Ako ne dobijemo ništa od Grada, ako nam se začepe prihodi, onda jesmo. Nažalost, u ovom trenutku nitko živ ne zna parametre. Ovo stanje može poljuljati svakoga, a ne samo Cibonu.