Cedevita bolja od Cibone u Kupu Dražena Petrovića

Array

Košarkaški Centar Dražen Petrović na jedan dan postao je središte košarkaških događanja. Cibona i Cedevita utakmicom u kupu prvi put su zaigrali ove sezone te tako i zvanično započeli novu košarkašku sezonu. U sklopu današnjeg košarkaškog događaja odigrane su tri utakmice. Prvo su se sastali kadeti i juniori Cibone i Cedevite  a kao najzanimljiviji događaj večeri bila je utakmica seniorskih ekipa.

Kadeti: Cibona – Cedevita 92:62

Juniori: Cibona – Cedevita 77:46

(Jurković 24, Mazalin 20, Arapović 16; Jelenek 17, Marić 12)


Cibona – Cedevita 77:91

(Strawberry 13, Mašić 12, Zubčić 10, Green 20, Šuput 17, Babić 14)


U najzanimljivijem susretu večeri snage su odmjerile seniorske ekipe Cibone i Cedevite. U susret je bolje ušla Cedevita koja na početku stvara prednost od 12:6. Nakon bolje igre Cedevite na početku i nastavku prvog perioda igrači Cibone se bude te kreću s puno boljom igrom te prvi period ipak završavaju s prednošću. U drugom periodu Cibona je stalno držala prednost od pet šest poena prednosti a na odmor se odlazi s rezultatom 44:41 u korist Cibone.

U drugom poluvremenu dolazi do potpunog preokreta kada Cedevita furioznim početkom preuzima vodstvo i stvara osjetniju prednost. U tom periodu Cedevitu su predvodili novi igrači Babić i Šuput koji su s nekoliko pogođenih šuteva za tri poena stvorili prednost koju napadački loša Cibona u drugom poluvremenu nije uspjela stići. Prednost Cedevite i jednom je trenutku iznosila i 17 poena a završilo je konačnih 14 poena prednosti u korist Cedevite.

Iako su seniori  Cedevite nadjačali svoje protivnike iz Cibone trofej Kupa Dražena Petrovića ide u ruke Ciboni zbog pobjede kadeta i juniora.

Related Articles