Cedevita do pobjede nošena Šuputom i Wrightom

Array

Cedevita je u Domu sportova dočekala Budućnost iz Podgorice, u iznimno bitnoj utakmici, koja je imala velike implikacije jer su obje momčadi blizu na tablici i obje ciljaju na Final Four i mjesto u Euroligi.

Prvu četvrtinu obilježio je Predrag Šuput koji je zabio 11 od 22 Cedevitina koša, od čega tri trice iz tri pokušaja te dva slobodna bacanja. Dva je i promašio tako da nije bio savršen no svakako je dao maksimum svojih mogućnosti u prvih 10 minuta. Uz njega, Wright je zabio još jednu tricu, tako da su u prvoj četvrtini domaći imali 4 trice, a dobro je išlo pod košem, što se nije moglo reći za goste koji nisu bili precizni u početku utakmice.

Dosta su koševa postigli sa linije slobodnih bacanja, no dobrom obranom držali su priključak, a prvom tricom Popovića na isteku prvih 10 minuta, približili su se na -4 (22:18).

Drugu četvrtinu gosti otvaraju serijom 7-0, nakon izjednačenja na 22:22, Popović je zabio svoju drugu tricu za preokret i 22:25, no nakon time-outa, odgovara Tomas sa svojih 5 uzastopnih koševa. Prvo je u prodoru pretrčao pola terena da bi atraktivno položio, a zatim je zabio i tricu.

Kod gostiju se malo razigrao Strahinja Milošević, dok je Andrić pokazao svoju vještinu nakon što je fintom šuta u low-postu isfintirao Miloševića i Burića za lagano polaganje. Ipak, gosti vode cijelu četvrtinu, a pred kraj odlaze na 31:37. Aco odgovara timeoutom u kojem zahtjeva da se lopta spušta u low-post što igrači i rade, Bilan lagano poentira u sljedećem napadu.

Gosti nisu mogli probiti Cedevitinu zonu te 12 sekundi prije poluvremena opet imamo izjednačeni rezultat. Ipak, tricom gotovo sa zvukom sirene, Budućnost na poluvremenu vodi 37:40.

Bitno je istaknuti da su momčadi po broju obrambenih skokova u prvom dijelu bile izjednačene, no Cedevitini košarkaši nisu obilježili niti jedan napadački skok, gosti su imali 3. Nakon prvih 20 minuta, Šuput je najbolji strijelac Cedevite i utakmice s 11 koševa, a slijedi ga Gerald Lee s 10 koševa koji se istaknuo i u obrani pod košem iako to nije vidljivo iz statistike.

Drugo poluvrijeme Cedevita započinje petorkom Wright, Šuput, Baždarić, Bilan, Green. Prve poene upisuje kapetan Baždarić lijepim košem od table nakon čega Green zabija tricu.

Kod gostiju su se istaknuli Vitkovac i Lee, koji su zajedno postigli većinu koševa Budućnosti u trećm periodu i napravili puno problema Šuputu i Bilanu pod košem.

Za Šuputa dugo nismo čuli, no krajem četvrtine zabio je još četiri koša i došao do 15. Green je dobro igrao, no bio je prisiljen izaći van nakon što je na Bostu napravio svoju čevrtu osobnu pogrešku pa je ušao Ilievski tri minute prije kraja treće četvrtine.

Igra se dosta čisto i tečno, nitko se ne odvaja, dok na samom kraju četvrtine Demarquis Bost ne zabija tricu za odvajanje na 54:58.

Treba izdvojiti prva dva napada posljednje četvrtine u kojiima se Andrić sjajno snašao nakon promašaja Wrighta i oba puta pokupio “otpadak” i uspio zabiti te popraviti statistiku napadačkih skokova kojih do tada gotovo da i nije bilo. Gosti uzvraćaju, te smo neko vrijeme očekivali napetu završnicu, no Cedevita tricama Ilievskog, Šuputa i košem Wrighta radi seriju 8-0 kojom domaći izjednačavaju najveću prednost na utakmici, 68:61.

Gosti ne uspijevaju poentirati, a nakon jedne izgubljene lopte, Wright istrčava kontru i dočekuje loptu iz svoje polovice za lagano polaganje i najveću prednost, 70:61. Šuput uskoro opet poentira za svoj dvadeset i drugi koš, a samo mu jedan skok fali do double-double učinka. Uz njega, u drugom poluvremenu izdvajaju se i Wright, Ilievski i Andrić.

Bost svojom trećom tricom za 74:67 vraća nadu gostima dvije i pol minute do kraja utakmice. Andrić promašuje dva slobodna bacanja, no Bost forsira tricu pa prednost ostaje na 7 koševa.

Momčadi u sljedećim napadima izmjenjuju koš za koš tako da u posljednju minutu ulazimo sa 79:73. Andrić lagano zabija nakon asistencije Wrighta, a Bost na drugom kraju zabija oba slobodna za 81:75. Wright pred istek posljednjeg napada kreće u prodor, iz kojeg zabija uz faul, a nakon toga i slobodno bacanje za konačnih 84:75.

Cedevita se ovom pobjedom izjednačila s Partizanom i Zvezdom s 9 pobjeda i 5 poraza. Ovo im je bila druga utakmica u tri dana, a sljedeću igraju u nedjelju u gostima kod Radničkog.

Related Articles