Cedevita dovela pet mladih igrača kadetskog uzrasta

Array

Ako se priča sa spašavanjem Cibone sretno završi, u finalu Kupa Dražena Petrovića mogli bi gledati izuzetno zanimljive susrete.

Podsjetimo, plasman u finale Kupa izborili su Cibona i Cedevita na temelju uspjeha u mlađekadetskom, kadetskom, juniorskom i seniorskom Prvenstvu Hrvatske, a igra se uoči službenog početka sezone. Prošle godine pehar namijenjen pobjedniku osvojili su Cibosi zahvaljujući pobjedama kadeta i juniora dok je Vitaminima pripao seniorski ogled. Identično je bilo i 2012. godine kada je Cibona također osvojila Klupski kup zahvaljujući mlađim kategorijama.

Takav rasplet događaja teško ćemo gledati i ove godine. Cedevita puno ulaže u mlađe kategorije i njihovi juniori su aktualni prvaci Hrvatske te s već dogovorenim pojačanjima biti će veliki konkurent Ciboni za koje bi trebao nastupati i novopridošli juniorski reprezentativac Ante Toni Žižić. Kod kadeta (1999. i mlađi) je došlo do još većih promjena, u proteklom razdoblju dovedeno je čak pet novih mladih nada.

Prema do sada prikazanim igrama u kratkoj karijeri ovih mladih košarkaša, najjače pojačaje bi trebao biti Antonio Jordano. Ovaj bivši igrač Kvarnera predvodio je Riječane s prosječna 24 poena po utakmici do mlađekadetskog finala 2013. godine . Ove godine je nastupao na kadetskom poluzavršnom turniru gdje je u konkurenciji godinu dana starijih igrača imao još bolje brojke, davao je 25 koša i imao 11,3 skoka po susretu.

Iz Kvarnera je došao i Dominik Brajdić, a iz Stoje Leon Dubroja. Novi stanovnici Zagreba su i David Šetka iz Čapljine te Dino Herc koji je trenirao na Kosovu.

Related Articles