Cedevita gostuje kod prvaka Europe

Array

Uoči utakmice četvrtog kola Eurolige, u kojoj će Cedevita u petak u 20:00h gostovati kod aktualnog prvaka Europe Olympiacosa, Cedevita je u prostorijama Rehabilitacije Nova u Zvonimirovoj ulici održala konferenciju za novinare.

Rehabilitacija Nova i KK Cedevita vezani su uspješnim partnerstvom, što su novinarima potvrdili i liječnik kluba dr. Tomislav Cerovečki, te direktor centra Rehabilitacija Nova Lovro Ivić.

“Želim se zahvaliti Košarkaškom klubu Cedevita što su pred ovako važne utakmice izabrali baš ovo mjesto za press konferenciju“, rekao je novinarima direktor Ivić. “Istina, ovo na početku nije bilo baš najbolje, ali isto možemo reći da ako je jučer Zadar pobijedio Dinamo, zašto Cedevita ne bi mogla pobijediti Olympiacos. Ja moram istaknuti dosadašnju stvarno jako dobru suradnju s Cedevitom. Trudili smo se oko svih igrača koji su kod nas dolazili na rehabilitaciju, a ovdje je danas i Marko Tomas, kojeg smo već doveli do toga da je počeo trenirati. S dr. Cerovečkim na čelu zdravstvenog tima i našim stručnjacima svakodnevno smo o njemu vodili brigu i nadam se da ćemo i ubuduće imati tu suradnju. Vrhunski smo opremljeni i mislim da takve aparate ne da nema nitko samo u Zagrebu, nego i u Hrvatskoj, a pogotovo ne na jednom mjestu. Znate da su obično poliklinike napravljene da lakat liječite u jednoj poliklinici, rame u drugoj, leđa u trećoj itd, a mi smo se ovdje trudili da imamo takvu opremu da sve možemo na jednom mjestu. Do sada su nas prepoznale i druge zdravstvene ustanove, a i drugi klubovi. Imamo suradnju s Dinamom, Cibonom, NK Zagrebom, tu su rukometaši, hokejaši Medveščaka, koji su svi ovdje svi istestirani i vidjelo se s kim se točno što treba raditi. Pred potpisom smo ugovora i s reprezentacijom nogometaša Hrvatske, rukometaša, nekih ženskih klubova itd. Tako da mislim da ćemo uz ekipiranje stručnog tima, koji su upravo liječnici iz sportske medicine, za godinu-dvije dostići vrhunac za koji će nekome drugome, ako se odluči isto na to, trebati par godina da nas dostigne.“

Iako on još neće igrati protiv Olympiacosa, sjajna je vijest da je s prvim treninzima počeo Marko Tomas. S druge strane, loša su vijest problemi s kralježnicom Marina Baždarića, koji u petak neće moći igrati. On će također biti liječen u Poliklinici Nova, o čijem je radu klupski liječnik dr. Cerovečki imao samo pohvale: “Mogu reći da se i ja i kolege fizioterapeuti Pero Leko i Slaven Durlen ovdje osjećamo kao doma. Stvarno imamo dostupnost 24 sata na dan. Od aparature, do lijekova i same ambulante, pa čak i suradnje s drugim kolegama koji ovdje rade.“

Povodom skorašnjeg povratka na parket nekoliko riječi kazao je i Tomas. “Rekao bih da sam jučer napravio prvi trening s ekipom. Znači, prvi put sam igrao pet na pet i dobro je. Znači, da ću kroz nekih pet-šest dana već vjerojatno biti u rosteru. Ne bih znao preciznije reći hoće li to biti Caja Laboral ili možda utakmica poslije te, ali znači da sam se vratio. Imao sam priliku napraviti rehabilitaciju u Rehabilitaciji Nova u Zagrebu i imao sam najkvalitetniji i najbrži oporavak poslije operacijskog perioda. Nadam se da smo napravili dobar posao i da ću u što kraćem vremenu biti od pomoći momčadi. Iako, ovo nije odsutnost samo dva-tri mjeseca. Ovo je već skoro godina dana bez pravog igranja i sigurno će mi trebati puno više vremena da se vratim u punu formu nego poslije prijašnjih ozljeda.”

Poslije većinom zdravstvenih vijesti okrenimo se utakmici s Olympiacosom. Trener Božidar Maljković nije bio na konferenciji za novinare, no svoje mišljenje izrekao je još na treningu: “Prvak Europe nije zaboravio igrati košarku. To je težak protivnik i imaju bučne navijače. Ne valja nam ni što su izgubili zadnju utakmicu s velikom razlikom i bit će jako teško. Mi gledamo nas i napredovanje kad je u pitanju naša obrana, naša tranzicija i naš napad. Ako to budemo digli na jedan viši nivo, a mislim da možemo, ja ću im čestitati čak i ako izgubimo.”

Maljković je zadovoljan s onime što je vidio od Tomasa: “Vratio se treningu i iznenađujuće dobro izgleda. Dao Bog da ima sreće i u daljnjem bavljenju košarke, i zbog nas i zbog interesa hrvatske košarke. Vidi se na treningu da nam nedostaje takav igrač. Očekujemo da vrlo brzo počne igrati. Što se tiče ostalih igrača, Baždarić je imao problem s leđima i nije trenirao. Ostali igrači su svjesni nekvalitetne igre protiv Zadra. Mislim da smo se probudili iz letargije. Iako, ne podcjenjujemo Zadar, igrali su briljantno. U Pireju će tim probati igrati kvalitetnije nego dosad u Euroligi.”

Marko Car također vjeruje da Cedevita može daleko bolje: “Imali smo dvije utakmice u kojima smo apsolutno pokazali sve osim onoga koliko ova momčad može i koliko ova momčad ima kvalitete. Već smo počeli raditi na tome. Sve što mogu reći je da ćemo u sljedećoj utakmici pokazati potpuno drugačiji pristup nego u prijašnje dvije utakmice i duboko se nadam da će dojam nakon te utakmice biti puno bolji. Ipak, Olympiacos kao aktualni prvak Europe može biti veliki izazov i ne vidim zašto ne bi s njima mogli odigrati neku kvalitetnu utakmicu, pa na kraju krajeva i pobijediti. Prošlo kolo nama je došao Zadar, a kad se realno gleda omjer snaga igračkog kadra mislim da je omjer između nas i Olympiacosa isti kao između nas i Zadra i Zadrani su nam pokazali kako se energičnošću i zalaganjem može nadomjestiti eventualno nekakva razlika u kvaliteti. Mislim da tu trebamo tražiti jedan put gdje ćemo pokazati koliko zapravo vrijedimo jer mislim da ova ekipa trenutno igra na nekih 30-ak% mogućnosti. Na nama je da radimo i da u potpunosti ispunimo očekivanja kluba, a i očekivanja nas kao igrača.”

Related Articles